ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη Χάλκη μετέβη το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την ένταξη του νησιού στην πρωτοβουλία GR – eco islands.
Το νησί θα αποτελέσει πρότυπο πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακών καινοτομιών.
Για το πανέμορφο νησί της Δωδεκανήσου ξεκινάει μια νέα, πράσινη εποχή.
Η μετατροπή της Χάλκης σε πράσινο νησί θα επιτύχει επιπλέον εξοικονόμηση εκπομπών περίπου 1.800 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα.
Η επιλογή της Χάλκης ως του πρώτου GR-eco island έχει έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για ένα νησί στην άγονη γραμμή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, μέρος της Δωδεκανήσου, που κατέχει σημαντικό γεωπολιτικό ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή.

Οι κάτοικοι του νησιού, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-MΠΕ ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, έχουν ήδη ξεκινήσει την εγγραφή τους ως μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας ChalkiON.
Η Ενεργειακή Κοινότητα εξασφαλίζει στα μέλη της μείωση ή και μηδενισμό των χρεώσεων για το ρεύμα, με τη μέθοδο του συμψηφισμού της ενέργειας που καταναλώνουν με εκείνη που παράγει το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 μεγαβάτ το οποίο αποτελεί δωρεά της ΔΕΗ.
Το όφελος υπολογίζεται συνολικά σε 180.000-250.000 ευρώ το χρόνο, ενώ η «πράσινη» ενέργεια από το φωτοβολταϊκό αντικαθιστά την πετρελαϊκή παραγωγή ρεύματος από τις μονάδες της Ρόδου με αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 1.800 τόνους ετησίως.

Εκτός από τον πρωθυπουργό, στην ειδική εκδήλωση, έλαβαν μέρος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, η γ.γ. Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ.















Διαβάστε επίσης:
Χάλκη: Σήμερα παρουσιάζεται το πρώτο GR-eco Island – Πρότυπο πράσινης οικονομίας
Ρεβυθούσα: Δρομολογείται η δυνατότητα φόρτωσης βυτιοφόρων οχημάτων με φυσικό αέριο
Κώστας Σκρέκας: Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τη ΔΕΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η ΤΕΝ, του Νίκου Τσάκου, παρήγγειλε τέσσερα νεότευκτα πλοία μεταφοράς LNG αξίας 1 δισ. δολαρίων – Ναυπηγεί άλλα 20 πλοία
- Ρωσία: «Η Μόσχα θα ενεργήσει με υπευθυνότητα μετά την εκπνοή της συνθήκης New START»
- Κόντρα στον Τραμπ οι NYT: Απροσδόκητα έσοδα $802 εκατ. και 450.000 νέοι ψηφιακοί συνδρομητές
- Τραγωδία στη Χίο: Η Τουρκία αμφισβητεί με ΝΟΤΑΜ τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή – Πώς απάντησε η Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.