• Ενέργεια

    Ρεβυθούσα: Δρομολογείται η δυνατότητα φόρτωσης βυτιοφόρων οχημάτων με φυσικό αέριο

    • NewsRoom
    Ρεβυθούσα: Δρομολογείται η δυνατότητα φόρτωσης βυτιοφόρων οχημάτων με φυσικό αέριο

    Ρεβυθούσα


    Δρομολογείται η εγκατάσταση εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση φόρτωσης βυτιοφόρων οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ) στο νησί Ρεβυθούσα.

    Yπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το οποίο και ενέκρινε την έναρξη των απαραίτητων εργασιών.

    Η έγκριση αφορά σε εργασίες που πραγματοποιούνται στον Τερματικό Σταθμό ΥΦΑ στο νησί Ρεβυθούσα του Δήμου Σαλαμίνας.

    Στόχος του νέου έργου είναι η εγκατάσταση, επί του τερματικού σταθμού, εξοπλισμού για τη φόρτωση βυτιοφόρων οχημάτων με ΥΦΑ, με μέγιστο ρυθμό φόρτωσης ΥΦΑ, 100 m3 ΥΦΑ/h και μέγιστη ποσότητα φόρτωσης ΥΦΑ ανά βυτιοφόρο 50m3, συνολικής ισχύος 13,50kW.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το νέο έργο περιλαμβάνει: σταθμό φόρτωσης, εξοπλισμό ζύγισης, κανάλια και φρεάτιο για την απορροή ενδεχόμενης διαρροής ΥΦΑ, προκατασκευασμένο οικίσκο για τον εξοπλισμό Η/Μ, χρωματογράφο και λοιπά έργα πολιτικού μηχανικού για τη διαμόρφωση πρανούς στην περιοχή που θα γίνει ο σταθμός φόρτωσης και τη διαμόρφωση της οδοποιίας στην περιοχή.

    Στην παρούσα φάση θα κατασκευαστεί μια θέση φόρτωσης με πρόβλεψη για μελλοντική δεύτερη θέση.

    Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν και έλαβαν θετική γνωμοδότηση είναι τα ακόλουθα:

    Έγκριση τροποποιημένων σχεδίων αρχιτεκτονικής μελέτης, για εξυπηρέτηση της χρήσης ξενοδοχείου στο διατηρητέο κτίριο επί των οδών Μητροπόλεως αρ. 27 και Πατρώου στην Αθήνα, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας «ORANGE PARTNERS A.K.T.Π.Υ.»

    Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης για ανέγερση κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης σε γήπεδο, το οποίο βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Αρωνά-Κατερίνης, στον Δήμο Κατερίνης, συνολικού εμβαδού 6.108,18 τ.μ., με γνώμονα τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

    Αναθεώρηση πράξης ως προς τη συνένωση όμορων οικοπέδων και εσωτερικές και εξωτερικές διαρρυθμίσεις στη νέα επέκταση κτιρίου, της εταιρίας «PELOPAC Α.Β.Ε.Ε.» στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο, σε συνολική έκταση 21.153,55 τ.μ.

    Ανέγερση νέου κτιρίου αποθήκευσης και διανομής -Logistics- με περίφραξη σε οικοδομικό τετράγωνο στον Δήμο Ωραιοκάστρου στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΒΙΟΣΑΡΠ ΕΙΔΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Α.Ε.

    Διαβάστε επίσης:

    Χάλκη: Σήμερα παρουσιάζεται το πρώτο GR-eco Island – Πρότυπο πράσινης οικονομίας

    Κώστας Σκρέκας: Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τη ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ