ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δικαίωμα να υποβάλουν ξανά αίτηση για αποζημίωση όσες επιχειρήσεις είχαν κλείσει με κρατική εντολή τον Απρίλιο του 2021 δίνει το Υπουργείο Οικονομικών και εκτιμούν ότι δικαιούνται την κρατική ενίσχυση παρότι απορρίφθηκε η αρχική τους αίτηση.
Χθες, άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myBusinessSupport για την υποβολή αιτήσεων, με την Ανεξάρτητη Αρχή να ενημερώνει τις επιχειρήσεις που κατέθεσαν αίτηση η οποία δεν εγκρίθηκε, ότι έχουν δικαίωμα επανυποβολής.
Στους κλάδους που εντάσσονται στην ενίσχυση είναι: τουρισμός, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, παιδότοποι, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, κ.α.
Ύψος ενίσχυσης
Η αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται σε:
*1.000 ευρώ για δικαιούχους που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους κατά την 1.4.2021,
*2.000 ευρώ για δικαιούχους που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους κατά την 1.4.2021 και
*4.000 ευρώ για δικαιούχους που απασχολούν 21 έως 49 εργαζόμενους κατά την 1.4.2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.
Δικαιούχοι ενίσχυσης
Δικαιούχοι της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού της παρ. 1 του άρθρου 1 είναι:
α) οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που δραστηριοποιούνται στους κλάδους “Ύπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου” (ΚΑΔ 93.29.19.07) και “Ύπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών” (ΚΑΔ 96.04.10.04),
β) οι φορείς που ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού του Ύπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (hCp://drasis.culture.gr) την 1η Απριλίου 2021, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και
γ) οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, με εξαίρεση τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ) που αποτελούν αμιγώς δημοτικές, διαδημοτικές, διακοινοτικές, διανομαρχιακές, κοινοτικέςκαι νομαρχιακές επιχειρήσεις, δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, δημοτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ενώσεις προσώπων διαχείρισης κτιρίων, επιτροπές εράνων, ευρωπαϊκοί όμιλοι οικονομικού σκοπού, κοινοπραξίες, διεθνείς οργανισμοί και πολιτικά κόμματα.
Διαβάστε επίσης
Στη Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή ο Χρήστος Σταϊκούρας
Πόσοι πλούσιοι έχουν μεταφέρει τη φορολογική έδρα τους στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι κάνουν οι κληρονόμοι των Φιλίππου (ΦΑΓΕ): Οι business, οι ζημιές και οι δύο ταχύτητες σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Ακύρωση-σοκ για το μοναδικό πρόστιμο στην τεχνητή νοημοσύνη: Το νομικό κενό που επιτρέπει στην OpenAI να εκμεταλλεύεται χωρίς έλεγχο τα δεδομένα μας
- Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό φιλέτο» της Λ. Αθηνών, τα ξενοδοχεία και το σφυρί του Ι. Μαρούλη στην Κεφαλονιά
- Ο «ασυμβίβαστος» Γιώργος Σαλονίκης, η φιλία με τον Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός και η ΕΥΔΑΠ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.