ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι χώρες πρέπει να τιμολογήσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν την θέρμανση του πλανήτη, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP26.
«Πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα ισχυρό πλαίσιο κανόνων, για παράδειγμα, να κάνουμε πραγματικότητα τις παγκόσμιες αγορές άνθρακα. Τιμολογείστε τον άνθρακα, η φύση δεν μπορεί να πληρώσει πια αυτό το τίμημα», είπε η φον ντερ Λάιεν στη Γλασκόβη.
Οι διαπραγματευτές στη διάσκεψη της COP26 θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε κανόνες για τη δημιουργία μιας αγοράς άνθρακα στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, ένα ζήτημα που προκαλεί διχασμό και εκτροχίασε την τελευταία σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα το 2019.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ford και Geely: Συζητούν πιθανή συνεργασία για κατασκευή αυτοκινήτων στην Ευρώπη
- Χρηματιστήριο: Κοιτάζει και τις 2.400, νέα υψηλά για ΜΟΗ, ΕΛΧΑ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, rotation στην Eurobank, focus στο Jumbo, πάνω από τα 45 η Metlen
- GSK: Κέρδη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων – Στήριγμα τα φάρμακα για HIV και άσθμα
- Γεωργιάδης: Σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για το Ταμείο Καινοτομίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.