ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Φιντέλ Κάστρο “ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση”, στις “ελπίδες” και τις “διαψεύσεις” της, εκτίμησε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Κουβανού ηγέτη.
Ο Φιντέλ Κάστρο “ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση, στις ελπίδες που δημιούργησε και τις διαψεύσεις που προκάλεσε”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ολάντ. “Παράγοντας του Ψυχρού Πολέμου, εκπροσωπούσε για τους Κουβανούς την υπερηφάνεια της απόρριψης της εξωτερικής κυριαρχίας”.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν απέτισε φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο, χαρακτηρίζοντας τον Κουβανό ηγέτη “σύμβολο μιας εποχής”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
“Αυτός ο διακεκριμένος πολιτικός άνδρας θεωρείται δικαίως σύμβολο μιας εποχής της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας”, δήλωσε ο Πούτιν σε μήνυμά του προς τον Κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, προσθέτοντας πως ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας “ειλικρινής και πιστός φίλος” της Ρωσίας.
Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, χαρακτήρισε τον Φιντέλ Κάστρο ως “ένα μεγάλο φίλο του Μεξικού”, ενώ ο πρόεδρος του Ισημερινού, Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν, τον χαρακτήρισε ως έναν “αιώνιο σύντροφο”, μεταδίδει το BBC.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, τόνισε ότι: “Οι επαναστάτες του κόσμου, πρέπει ν’ ακολουθήσουν την κληρονομιά του”.
Ο πρώην Σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, δήλωσε: “Ο Φιντέλ ύψωσε το ανάστημά του κι ενδυνάμωσε τη χώρα του, στη διάρκεια του πιο σκληρού αμερικανικού αποκλεισμού κι ενώ ασκούνταν κολοσσιαίες πιέσεις, πάνω του”, σύμφωνα με το BBC.
Πηγή: thetoc.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στα “κόκκινα δάνεια” – Τι αλλαγές φέρνει η Τρόικα στο νόμο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαπραγμάτευση: Στο… περίμενε την κυβέρνηση οι Θεσμοί – Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αχτσιόγλου φοβούνται… προσευχόμενοι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελένη Γερουλάνου: Στην Εθνική Πινακοθήκη με τη Συραγώ Τσιάρα
- «Απόβαση» των Ελλήνων τραπεζιτών στο Λονδίνο
- Ο «χρυσός» 1,25 δις από τα εξοπλιστικά, το σενάριο – έκπληξη για Οδυσσέα, η κίνηση ματ της Σοφίας, η σύγκρουση των Χάλακ και το μήνυμα της Τουρκίας
- Οικογένεια Κουλουκουντή: Τα θρυλικά Liberties, η κυριαρχία στις θάλασσες, η διαμάχη με την καλλονή Τάρα και το… Οσκαρ της Κασσάνδρας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.