Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον καταγράφεται στην ελληνική αγορά real estate και, μάλιστα, αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια σε όλους τους κλάδους της αγοράς, εκτίμησε ο κ. Γεώργιος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Group Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς και CEO της Piraeus Real Estate, μιλώντας στο συνέδριο της Prodexpo.
O κ. Κορμάς επισήμανε ότι η διάθεση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας έναντι της Ελλάδας είναι πολύ θετική καθώς υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες και σε συνδυασμό με την κατάταξη της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης και την επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί από επενδυτές που στο παρελθόν δεν ασχολούνταν με την εγχώρια αγορά. Το προφίλ των επενδυτών βελτιώνεται, όσο αλλάζει η ίδια η χώρα, είπε χαρακτηριστικά.
Οι ελληνικές τράπεζες, έχοντας ισχυρή κεφαλαιακή βάση και απαλλαγμένες από τα βάρη του παρελθόντος, και κυρίως το μεγάλο στοκ μη εξυπηρετούμενων δανείων, έχουν την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν όλα τα αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια και ήδη τα μεγάλα projects real estate στην Ελλάδα στηρίζονται από το εγχώριο πιστωτικό σύστημα, ακόμη και εάν οι μεγάλοι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να λάβουν χρηματοδότηση από άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, επισήμανε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς.
Τα κριτήρια ESG (Environmental, Society, Governance) έχουν σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων από τις τράπεζες και είναι καίριος παράγοντας που λαμβάνουμε υπόψιν στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς επενδύσεις που έχουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και υψηλή βαθμολογία στην υιοθέτηση των κριτηρίων αυτών, έχουν προβάδισμα, είπε ο κ. Κορμάς και υπενθύμισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς, μαζί με 29 διεθνείς τράπεζες, πρωτοστάτησε στη διαμόρφωση των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής, τις οποίες έχουν υιοθετήσει περισσότερα από 200 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.
Όπως εκτίμησε, θα ενταθεί το ενδιαφέρον για επενδύσεις συμβατές με τα κριτήρια ESG για κτίρια με χαρακτηριστικά βιωσιμότητας, εξοικονόμησης ενέργειας, «έξυπνα» και «πράσινα», όπως και για «έξυπνες» και «πράσινες» πόλεις.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.