ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γιατί άλλαξε το momentum σε Πειραιώς και Alpha, η JP Morgan και τα μυστικά των μετοχών, τι έλεγε ο Εξάρχου για το LNG, τα σπίτια του Τσουβελεκάκη, το νέο yacht των 80m των Coustas (μεγαλύτερο του Τσάκου) και γιατί έχει νεύρα ο Νικόλαος ο Α΄
Μandate σε έξι τράπεζες έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς για την έκδοση senior preferred «πράσινου» ομολόγου στα πλαίσια των απαιτήσεων MREL, δηλαδή των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων.
Η Τράπεζα Πειραιώς έδωσε σχετική εντολή για την αναδοχή του τίτλου σε BNP, Bofa, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και UBS.
Η έκδοση υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί στο ύψος των 500 εκατ. ευρώ.
Ο τίτλος αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1/B από τη Moody’s και την S&P.
Η BNP Paribas θα ενεργήσει ως Σύμβουλος Διάρθρωσης Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Structuring Advisor).
Ο senior preferred τίτλος είναι τύπου 6NC5, ήτοι 6ετής με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των 5 ετών.
Όπως έγραφε το mononews, για την Τράπεζα Πειραιώς οι απαιτήσεις MREL έχουν οριστεί στο 26,5% του σταθμισμένου για κινδύνους ενεργητικού και πρέπει να καλυφθούν μέχρι το τέλος του 2025.
Τα αποκαλούμενα πράσινα ομόλογα είναι χρεόγραφα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον η το κλίμα και είναι μια αγορά που αναπτύσσεται ταχέως.
Μέσω των χρεογράφων αυτών συναντώνται οι ανάγκες των επιχειρήσεων και των επενδυτών να λάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή, οι πολιτικές συνταγές για μηδενικούς ρύπους όπως και οι επενδυτικές ανάγκες που αυτές συνεπάγονται.
Διαβάστε ακόμα:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουριστικό έργο στην Ερμιονίδα σχεδιάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Ένα… Champions League εθνικών ομάδων δημιουργεί η UEFA: Το νέο σύστημα των 36 ανακοινώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη
- Γιατί άλλαξε το momentum σε Πειραιώς και Alpha, η JP Morgan και τα μυστικά των μετοχών, τι έλεγε ο Εξάρχου για το LNG, τα σπίτια του Τσουβελεκάκη, το νέο yacht των 80m των Coustas (μεγαλύτερο του Τσάκου) και γιατί έχει νεύρα ο Νικόλαος ο Α΄
- Κιλιάν Εμπαπέ: Η Coalition Capital, τα 15 εκατ. ευρώ της Καέν και η επιχειρηματική αυτοκρατορία ενός 27χρονου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.