• Business

    Γιατί οι Δανοί της Netcompany Group θέλουν την Intrasoft του ομίλου Intracom

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιατί οι Δανοί της Netcompany Group θέλουν την Intrasoft του ομίλου Intracom

    Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Πρόεδρος της Intrasoft International


    Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία για την εκχώρηση της Intrasoft International, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου της Intracom και του ομίλου της Netcompany που εδρεύει στη Δανία.

    Οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση της Intracom που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα. 

    Επί του παρόντος και από τη στιγμή που όλα εξελιχθούν ομαλά δεν έχει διευκρινιστεί αν το deal θα περιλαμβάνει μειοψηφική ή πλειοψηφική απόκτηση μεριδίου στην Intrasoft International.

    Πηγές της αγοράς κάνουν λόγο για ισχυρό ενδιαφέρον από πλευράς των Δανών η οποία από τη στιγμή που τα μετουσιωθεί σε πράξη πιθανότατα θα αφορά εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού.

    Όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία ο κλάδος της πληροφορικής ανεβάζει στροφές εν όψει των μεγάλων έργων που δρομολογούνται από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. Γεγονός το οποίο έχει πυροδοτήσει το ενδιαφέρον των διεθνών κεφαλαίων.

    Η Intrasoft International, θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά ασημικά του ομίλου της Intracom συμφερόντων του Έλληνα επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη που τον τελευταίο καιρό έχει διαμορφώσει με σειρά πρωτοβουλιών την ολική επαναφορά στο επιχειρηματικό σκηνικό της χώρας και όχι μόνο.

    Είναι ενδεικτικό ότι η Intrasoft International, στο τιμόνι της οποίας ως πρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης,  είχε τζίρο 101 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο της φετινής χρονιάς, ενισχυμένο σε ποσοστό 8,4%, ενώ η λειτουργική κερδοφορίας (EBITDA) ήταν στα  9,5 εκατ. ευρώ.

    Ο Όμιλος της Netcompany Group είναι εισηγμένος στα χρηματιστήρια της Κοπεγχάγης και του Nasdaq και απαρτίζεται από 18 εταιρείες με προσωπικό 3.000 ατόμων και γραφεία σε 5 χώρες.

    Ο περυσινός κύκλος εργασιών του δανέζικου ομίλου άγγιξε τα 389 εκατ. ευρώ.

    Είναι εμφανές ότι το deal θα δώσει ισχυρή κεφαλαιακή ανάσα στον όμιλο της Intracom ενώ ταυτόχρονα θα επωφεληθεί από τις διεθνείς συνέργειες που θα προκύψουν σε συνάρτηση βέβαια και το ποσοστό που θα διατηρήσει.

    Ακόμα είναι πολύ νωρίς σε ότι αφορά μια πιθανή αποτίμηση αν και τα τελευταία μεγάλα deals που γίνονται στην Ελλάδα, είναι σε τιμές περίπου 20 φορές τα λειτουργικά τους κέρδη ως προς την συνολική αξία των επιχειρήσεων.

    Στη χρηματιστηριακή αγορά η μετοχή της Intracom βρίσκεται τώρα στα 2,155 ευρώ με τη χρηματιστηριακή της αξία να είναι στα 163,8 εκατ. ευρώ.

    Κωνσταντίνος Κόκκαλης (Intrasoft International): «Σωστή η στρατηγική και οι στόχοι του Ταμείου Ανάκαμψης »



    ΣΧΟΛΙΑ