ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Eurobank Factors διατήρησε και το 2020 την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά Factoring, με μερίδιο αγοράς 33%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Factoring.
Σε μια χρονιά ισχυρών προκλήσεων εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, που είχε ως αποτέλεσμα τη σοβαρή πτώση του κύκλου εργασιών πολλών πελατών της, το σύνολο των απαιτήσεων υπό τη διαχείριση της Εταιρείας ανήλθε σε €4,70 δισ., με περιορισμένη μείωση σε σχέση με το 2019.
Η Eurobank Factors παρέμεινε, επίσης, πρώτη σε επίπεδο χρηματοδοτικών υπολοίπων και κερδοφορίας, η οποία διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, στα €17,1 εκατ., ελαφρώς μειωμένη λόγω της γενικότερης πίεσης στα επιτόκια χρηματοδότησης, με την Eταιρεία να προσδοκά σε σημαντική βελτίωση το 2021, έτος κατά το οποίο αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη, βάσει των έως τώρα διαθέσιμων στοιχείων.
Σημειώνεται ότι επί του συνόλου των απαιτήσεων υπό τη διαχείριση της Eurobank Factors, το εγχώριο Factoring ανήλθε πέρσι σε €4,14 δισ., από €4,22 δισ. το 2019, ποσό που αντιστοιχεί στο 88,1% του συνολικού τζίρου της (από 86,1% το 2019), ενώ το διεθνές Factoring ανήλθε σε €0,56 δισ., που αντιστοιχεί στο 11,9% του συνολικού τζίρου.
Η Eurobank Factors παραμένει πρωτοπόρα και ο μεγαλύτερος εγχώριος πάροχος υπηρεσιών στην ανερχόμενη αγορά του Reverse Factoring (Suppliers’ Financing), προσφέροντας νέες λύσεις και συγχρόνως εμπλουτίζοντας τα υφιστάμενα προγράμματά της, υποστηρίζοντας πλήθος νέων προμηθευτών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στη χώρα.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου εταιρειών Eurobank, η Eurobank Factors εργάζεται εντατικά για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, με ανασχεδιασμό υπηρεσιών, διαδικασιών και βελτίωσης των προϊόντων της με την υιοθέτηση, σύγχρονων και λειτουργικών ψηφιακών λύσεων.
Διαβάστε επίσης:
Eurobank: Στηρίζει το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece
To Google Pay διαθέσιμο και στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ωνάσεια Σχολεία: Προκήρυξη για κενές θέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
- ΕΛΣΤΑΤ: Αμετάβλητο το χάσμα αμοιβών ανδρών – γυναικών, υψηλότεροι κατά 13,4% οι μισθοί των ανδρών το 2024
- Adidas: Κέρδη τριμήνου άνω των εκτιμήσεων και επαναγορά μετοχών €1 δισ.
- Μιχαηλίδου: Βασικός στόχος στο στεγαστικό να πέσουν οι τιμές με νέα ακίνητα στην αγορά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.