• ESG Today

    Axel Weber (UBS Group): Φτιάξτε το Πράσινο Χρηματιστήριο της Ενωμένης Ευρώπης- Θα είχε πάνω από 100 τρισ. κεφαλαιοποίηση

    • ESG Team
    Axel Weber (UBS Group): Φτιάξτε το Πράσινο Χρηματιστήριο της Ενωμένης Ευρώπης- Θα είχε πάνω από 100 τρισ. κεφαλαιοποίηση


    Τη δημιουργία μιας Ενωμένης Ευρωπαϊκής Πράσινης Κεφαλαιαγοράς προτέινει για την Ευρώπη ο Axel Weber, πρόεδρος της UBS Group AG., εκτιμώντας ότι μπορεί να φτάσει σε κεφαλαιοποίηση τα 100 τρισ. δολάρια.

    “Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ενωθούν για να δημιουργήσουν ένα «πράσινο Χρηματιστήριο» για να χρηματοδοτήσουν τη μετάβαση σε καθαρότερα καύσιμα και άλλες πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού”, δήλωσε ο Axel Weber, μιλώντας σε πάνελ στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Alpbach στην Αυστρία. Όπως είπε η ηγετική θέση της Ευρώπης στην αντιμετώπιση των ρύπων θα την βοηθήσει να δημιουργήσει μια Ένωση με επίκεντρο τις πράσινες αγορές κεφαλαίων.

    «Εάν σήμερα οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις αμερικανικές κεφαλαιαγορές, γιατί να μην πάρουν θέση ώστε να φτιάξουν την πράσινη αγορά κεφαλαίου του μέλλοντος;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος της UBS.

    Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις βασίζονται σε τραπεζικά δάνεια για περίπου το 70% της χρηματοδότησής τους, πολύ περισσότερο από ό, τι οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, όπου αξιοποιούν τις κεφαλαιαγορές σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

    Ο Weber είπε ότι ο στόχος της συμφωνίας του Παρισιού για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου είναι πολύ φιλόδοξος και θα χρειαστεί τεράστιο ποσό χρηματοδότησης που η Ευρώπη θα μπορούσε να οργανωθεί για να εξασφαλίσει δημιουργώντας μια Ενωμένη Kεφαλαιαγορά, μια πράσινη αγορά κεφαλαίου που θα μπορούσε να έχει πάνω από 100 τρισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίηση, είπε.

    «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις και διεθνείς εταιρείες να στηρίξουν αυτήν την ατζέντα», είπε ο Weber.

    Διαβάστε επίσης

    Ermenegildo Zegna: Συμφωνία ύψους 3,2 δισ. δολαρίων για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο μέσω SPAC

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ