• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ermenegildo Zegna: Συμφωνία ύψους 3,2 δισ. δολαρίων για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο μέσω SPAC

    • Bloomberg

    Gildo Zegna, CEO Ermenegildo Zegna


    Ο ιταλικός οίκος μόδας Ermenegildo Zegna προχωρά στην εισαγωγή των μετοχών του στο χρηματιστήριο, μέσω μία συμφωνίας με εταιρεία SPAC, που αποτιμά της αξία του στα 3,2 δισ. δολάρια.

    Ο οίκος πολυτελών ειδών σκοπεύει να συγκεντρώσει 880 εκατομμύρια δολάρια με τη συγχώνευση του με την Investindustrial Acquisition, μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού, της οποίας ο πρόεδρος είναι ο Sergio Ermotti, πρώην διευθύνων σύμβουλος της UBS Group.

    Η οικογένεια Zegna θα ελέγχει το 62% της νέας εταιρείας και οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Με την κίνηση αυτή η εταιρεία αλλάζει στρατηγική μετά από πορεία 111 ετών ως ιδιωτική, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στον κλάδο πολυτελών ειδών για συγχωνεύσεις.

    Νωρίτερα φέτος, η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, ολοκλήρωσε την εξαγορά του γνωστού κοσμηματοπωλείου Tiffany & Co., που αποτελεί την μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο μέχρι τώρα. Η L Catterton, ένα private equity στο οποίο συμμετέχει η LVMH, συμφώνησε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του ιταλικού οίκου μόδας Etro, την Κυριακή.

    Η διαφορετική προσέγγιση

    Ωστόσο, η προσέγγιση της Zegna έρχεται σε αντίθεση με αυτές τις συμφωνίες, καθώς η συναλλαγή με την SPAC επιτρέπει στην εταιρεία να γίνει δημόσια, παραμένοντας υπό τον έλεγχο των υφιστάμενων μετόχων της.

    «Η οικογένεια Zegna θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας», δήλωσε ο Ermenegildo Gildo Zegna, CEO και εγγονός του ιδρυτή. Όπως επισήμανε, η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει, καθώς στοχεύει να γίνει ηγέτης στα ανδρικά ρούχα.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά ως κατασκευάστρια υφασμάτων, το 1910 από τον Ermenegildo Zegna στο Trivero της Ιταλίας. Γνωστή ως εμπορικό σήμα πολυτελών ειδών έγινε με την τρίτη και τέταρτη γενιά της οικογένειας Zegna.

    Το 2018, η εταιρεία εξαγόρασε την Thom Browne καθώς προσπάθησε να προσελκύσει νεότερης ηλικίας πελατεία και από τότε κατάφερε να διπλασιάσει τα έσοδα της.

    Τον περασμένο μήνα, προχώρησε σε συμφωνία με την Prada για να επενδύσει σε έναν κατασκευαστή κασμίρι στην Ιταλία, καθώς οι εταιρείες πολυτελείας επιδιώκουν να ελέγχουν καλύτερα την αλυσίδα εφοδιασμού τους.

    Οι εταιρείες SPAC που ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ κερδίζουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον εταιρειών και επενδυτών στην Ευρώπη.

    Η Avanti Acquisition, μία SPAC που υποστηρίζεται από τον Γάλλο επιχειρηματία Ian Gallienne και τον Αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο Nassef Sawiris, συγκέντρωσε πέρυσι 600 εκατομμύρια δολάρια για να εστιάσει σε ευρωπαϊκούς στόχους. Την περασμένη εβδομάδα, μία SPAC στην οποία συμμετέχει η οικογένεια των δισεκατομμυριούχων του κλάδου πολυτελών ειδών, Pinault, συγκέντρωσε 275 εκατομμύρια ευρώ για να επικεντρωθεί σε εταιρείες ψυχαγωγίας στην Ευρώπη.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ