ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέχρι και 85,7% οι αποδόσεις των μετοχών των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων – Στα 22,5 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση
Στην πώληση του παλαιότερου πλοίου του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή Dorian LPG, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία που αφορά το πλοίο Captain Markos NL, χωρητικότητας 82,000 cbm και κατασκευής 2006, το οποίο θα παραδώσει στον αγοραστή στις 31 Αυγούστου 2021.
Η Dorian θα αποκομίσει από την πώληση έσοδα μεταξύ 42 και 43 εκατ. δολαρίων.
Η εταιρεία διαθέτει στόλο με 22 VLGC (πλοία μεταφοράς υγραερίου) και ο Γ. Χατζηπατέρας είχε πει στους αναλυτές πρόσφατα ότι ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση των περισσοτέρων εκ των παλαιότερων πλοίων της Dorian με στόχο την ανανέωση του στόλου της.
Νωρίτερα φέτος, η ναυτιλιακή, προχώρησε σε συμφωνία με τα ναυπηγεία Kawasaki στην Ιαπωνία, για την κατασκευή ενός LPG carrier χωρητικότητας 84.000 cbm, το οποίο θα παραλάβει τον Μάρτιο 2023.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! ? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η αρχιτεκτονική της συνέχειας
- Κώστας Δελαπόρτας (DryDel): Ο εφοπλιστής πίσω από το deal-ρεκόρ των 38 εκατ. δολαρίων για ένα 5ετές ultramax
- Χάρης Ηλιάδης: Ο Έλληνας investment banker που φέρνει τις δουλειές στην Goldman Sachs
- Ομπράντοβιτς… εμπιστευτικό! Οι φυλακίσεις, ο «Γκαστόνε», τα μυστικά και ο Παναθηναϊκός
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.