ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούσαμε ενδεχομένως να επιτύχουμε ένα ποσοστό ανοσίας 70% στη χώρα, τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.
Ένα ποσοστό ανοσίας της τάξης του 70% δεν εξασφαλίζει, όπως είπε, τη λεγόμενη «ανοσία της αγέλης», αλλά θα ήταν αρκετό για να περιοριστούν δραματικά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Προϋποθέσεις για να επιτευχθεί το ποσοστό αυτό μέχρι το τέλος του έτους είναι, ωστόσο, να διατηρηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού του πληθυσμού.
Εξαιρετικά δύσκολο να σταματήσει τελείως η κυκλοφορία του ιού
Ο καθηγητής τόνισε επίσης πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταματήσει τελείως η κυκλοφορία του νέου κορονοϊού μέσα στο επόμενο έτος, ωστόσο τα εμβόλια προστατεύουν σε πολύ καλό επίπεδο, μειώνοντας την πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο και νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Όπως είπε, επίσης, ο κ. Μαγιορκίνης, ανοσία της αγέλης έχει επιτευχθεί ιστορικά μόνο μία φορά, στην περίπτωση της ευλογιάς και μετά από χρόνια εμβολιασμών.
Διαβάστε επίσης:
Νέο μήνυμα Μητσοτάκη: Άρνηση στο εμβόλιο σημαίνει άρνηση στην υγεία των πολιτών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μετρό Γραμμή 4: Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Δούκα με Ελληνικό Μετρό και αναδόχους για την Κυψέλη – Πότε ξεκινούν τα έργα
- Μύκονος – Αποκάλυψη: Πώς ένα καθαριστήριο χρεώνει 4 φορές πιο ακριβά το πλύσιμο σε σεντόνια και πετσέτες – Τι δείχνουν τα τιμολόγια
- Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τις αρχειοθετήσεις
- Αλέξανδρος Εξάρχου: Σταθερές ροές εσόδων από το LNG και αυτόνομη εισαγωγή της εταιρείας ενέργειας στο ΧΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.