ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) στο πλαίσιο της υλοποίησης του αναπτυξιακού της προγράμματος, εφαρμόζει τις αυστηρότερες προδιαγραφές που προβλέπονται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ελαχιστοποιώντας τις συνέπειες στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.
Επίσης, βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο και διαρκή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν δυσλειτουργιών.
Αυτό επισημαίνει η εταιρεία με αφορμή αβάσιμους -όπως τους χαρακτηρίζει- ισχυρισμούς του δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου περί άναρχων παρεμβάσεων σε δρόμους της πόλης στο πλαίσιο εργασιών για την έλευση του φυσικού αερίου.
Η ΔΕΔΑ αναφέρει ακόμη σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων τα εξής:
– Στο πλαίσιο των εργασιών για συνδέσεις καταναλωτών, αναφέρθηκαν στη ΔΕΔΑ μόνο δύο περιστατικά περιορισμένης έκτασης (το πρώτο αφορούσε στην αποκατάσταση οδοστρώματος μετά τις εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση αγωγού και το δεύτερο στην αποκατάσταση μικρής ζημιάς σε κατάστημα) τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Αναφέρθηκαν δηλαδή δύο περιστατικά περιορισμένης όχλησης στις διακόσιες πενήντα συνδέσεις που υλοποιήθηκαν.
– Όπως πιστοποιείται και από έγγραφα του αναδόχου του έργου, κατά την εκτέλεση των εργασιών για τις συνδέσεις καταναλωτών τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και ακολουθείται η απαιτούμενη, από την ισχύουσα νομοθεσία, διαδικασία ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό του έργου και την αποφυγή πρόκλησης οχλήσεων στους κατοίκους της πόλης.
– Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό τού μεγάλου έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τους δρόμους στους οποίους θα γίνουν εργασίες, είναι αυτονόητο ότι η ΔΕΔΑ θα ενημερώσει εγκαίρως -στον βαθμό που προβλέπεται- την τοπική κοινωνία της Λαμίας και τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος, όπως ήδη το κάνει σε όλες τις περιφέρειες όπου δραστηριοποιείται.
Διαβάστε επίσης
ΔΕΔΑ: Δημοπράτηση έργων 180 εκατ. ευρώ για δίκτυα φυσικού αερίου σε 34 πόλεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αφγανιστάν: Δύο ισχυρές εκρήξεις στην Τζαλαλάμπαντ, όπου συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος του Πακιστάν κι ο χειριστής του αιχμαλωτίστηκε
- Le Figuier: Όταν το φως δεν μπαίνει από το παράθυρο
- Τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη – Εκδηλώσεις μνήμης και απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν σε κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ – Εκρήξεις στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις – LIVE όλες οι εξελίξεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.