• Ναυτιλία

    Διώρυγα του Σουέζ: Συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του Ever Given για την αποζημίωση

    • Bloomberg

    To Εver Given στη Διώρυγα του Σουέζ


    Αιγύπτιοι αξιωματούχοι κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του γιγαντιαίου πλοίου Ever Given που μπλόκαρε το κανάλι του Σουέζ τον Μάρτιο, σχετικά με την αποζημίωση, αναφέρει το bloomberg.

    «Μετά από εκτενείς συζητήσεις με τη επιτροπή διαπραγματεύσεων της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ τις τελευταίες εβδομάδες, επιτεύχθηκε μια κατ ‘αρχήν συμφωνία μεταξύ των μερών», δήλωσε η Stann Marine Ltd., νομική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, για τους ιδιοκτήτες και τους ασφαλιστές του Ever Given.

    Οι δύο πλευρές θα ολοκληρώσουν τη συμφωνία «το συντομότερο δυνατό», ενώ στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να ελευθερωθεί το πλοίο και να αποχωρήσει από την Αίγυπτο, είπε η Stann Marine. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας.

    Το Ever Given, μήκους 400 μέτρων, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, κόλλησε στο νότιο τμήμα του καναλιού στα τέλη Μαρτίου, μπλοκάροντάς το για έξι ημέρες και προκαλώντας αναταράξεις στις ναυτιλιακές αγορές.

    Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ απαίτησε αρχικά περισσότερα από 900 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τις απώλειες από τα τέλη διαμετακόμισης, τις ζημιές στην πλωτή οδό κατά τη διάρκεια των προσπαθειών διάσωσης και του κόστους του εξοπλισμού και των εργασιών. Αργότερα μείωσε το ποσό σε περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια.

    Η ιαπωνική Shoei Kisen Kaisha, ιδιοκτήτρια εταιρεία, και οι ασφαλιστές του πλοίου προσέφεραν αρχικά 150 εκατομμύρια δολάρια. Η Evergreen Line της Ταϊβάν είχε ναυλώσει το πλοίο, το οποίο ταξίδευε από την Κίνα στο Ρότερνταμ.

    Μετά την αποκόλληση του  στις 29 Μαρτίου, το Ever Given κρατήθηκε από τις αιγυπτιακές αρχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκληρό παζάρι για τις αποζημιώσεις του Ever Given – Ρίχνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους οι Αιγύπτιοι

    Διώρυγα Σουέζ: Αποζημίωση ένα δισεκατομμύριο δολάρια μπορεί να ζητήσει η Αίγυπτος για το περιστατικό με το Ever Given

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ