• Business

    Ελλάκτωρ: Χωρίς τη συμμετοχή των εφοπλιστών η γενική συνέλευση (upd)

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν

    Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    Χωρίς τη συμμετοχή της Greenhill θα συνεχιστεί η γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ τελικά έπειτα από ψηφοφορία που ζήτησε ο πρόεδρος του Ομίλου για την παραμονή της ή όχι στη διαδικασία.

    Το 48,62% ψήφισε σε ποσοστό 84,26% κατά της συμμετοχής των εφοπλιστών στη συνέλευση, ακολουθώντας το σκεπτικό του κ. Μυλωνογιάννη.

    Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του κατασκευαστικού Ομίλου, Γιώργος Μυλωνογιάννης, δεν έκανε δεκτή την εκπροσώπηση της Greenhill Investments των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ .

    Ο κ. Μυλωνογιάννης επικαλέστηκε τυπικούς λόγους που σχετίζονται με τα νομιμοποιητικά έγραφα που έχει στη διάθεσή της η Ελλάκτωρ από την εταιρεία Aiolos Investor, που λειτουργεί για λογαριασμό της Farallon (το fund που έχει πουλήσει τις μετοχές στην Greenhill).

    Θεωρεί ότι δεν υπάρχουν σε αυτά οι λέξεις «εξουσιοδοτώ» ή «εκχωρώ» τα δικαιώματα από την Aiolos στην Greenhill.

    Η πλευρά των εφοπλιστών που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Σωτήριο Μπρέγιαννο και τον Αλέξανδρο Εξάρχου ζήτησε διάλειμμα για να μελετήσει τα έγγραφα που επικαλούταν ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ.

    Ακολούθως όταν η συζήτηση ξεκίνησε εκ νέου ο κ. Μπρέγιαννος αντέδρασε έντονα στα όσα ισχυρίζεται ο κ. Μυλωνογιάννης, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ «καταφεύγει σε τεχνάσματα» και ότι διαπράττει «πολλαπλά ποινικά αδικήματα».

    Ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ πρότεινε το θέμα της συμμετοχής ή όχι της Greenhill στη γενική συνέλευση να τεθεί σε ψηφοφορία εκτός αν στην επόμενη μισή ώρα οι εκπρόσωποι της προσκομίσουν νέο έγγραφο εξουσιοδότησης για συμμετοχή στη διαδικασία.

    Να σημειωθεί ότι  ποσοστό των εφοπλιστών στον κατασκευαστικό Όμιλο είναι 25,5824% και με βάση τα όσα έχει επικαλεστεί μέχρι στιγμής ο πρόεδρος του Ομίλου η συμμετοχή στη συνέλευση ανέρχεται στο 48,62% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου καθώς δεν υπολογίζει το ποσοστό των εφοπλιστών.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με 25,582% η Greenhill στη Γενική Συνέλευση μέσω Σ. Μπρέγιαννου και Α. Εξάρχου



    ΣΧΟΛΙΑ