ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ΝΑΤΟ είναι «κρίσιμης σημασίας» για τα αμερικανικά συμφέροντα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, λίγο από πριν την έναρξη της συνόδου των χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επιθυμεί να δηλώσει στην Ευρώπη πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό τους.
«Το Άρθρο 5 αποτελεί μια ιερή υποχρέωση» υπογράμμισε ο Μπάιντεν αναφερόμενος στην αρχή συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ. «Θέλω όλη η Ευρώπη να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ είναι εδώ».
Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν από κοινού «τις νέες προκλήσεις» που θέτουν Κίνα και Ρωσία.
«Τα τελευταία δύο χρόνια συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο ότι αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις. Έχουμε τη Ρωσία η οποία δεν ενεργεί με τον τρόπο που ελπίζαμε. Και επίσης την Κίνα» εκτίμησε στη διάρκεια της πρώτης συνομιλίας που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Διαβάστε ακόμη:
Ερντογάν προς Μπάιντεν: Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα προβλήματα
Τζο Μπάιντεν: «Ιερή υποχρέωση» η υπεράσπιση ενός συμμάχου του NATO που δέχεται επίθεση
Nordic Monitor: Στο φως σχέδιο του Τουρκικού Στρατού για εισβολή σε Ελλάδα, Κύπρο και Αρμενία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Κυρώσεις σε 35 πρόσωπα για στρατολόγηση μεταναστών για να βοηθούν τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Αγορά αυτοκινήτου: Tα best sellers στο 4μηνο
- Optima bank: Αύξηση μερίσματος κατά 21% και επιβεβαίωση της ισχυρής αναπτυξιακής πορείας
- Politico: Η Κομισιόν ζητά από τα κράτη – μέλη δράση για την αντιμετώπιση της φτώχειας χωρίς νέα κονδύλια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.