• Κοινωνία

    Η Κύπρος «ανοίγει» τη διασκέδαση και τον τουρισμό


    Η Κύπρος επιστρέφει στην «κανονικότητα» με άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και χαλάρωμα των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι επανεκκινείται και πάλι η νυχτερινή διασκέδαση.

    Έπειτα από 15 μήνες, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας, με τα νυχτερινά κέντρα να αποκτούν και πάλι ζωή.
    Επίσης από σήμερα, χιλιάδες εργαζόμενοι επιστρέφουν πίσω στα γραφεία σε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα. Οι νέες άρσεις μέτρων έρχονται έπειτα από τη βελτιωμένη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, για την οποία ευθύνεται ο εμβολιασμός μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

    Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, μέχρι τη Δευτέρα το 55% έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ το 37,1% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

    Αν και ακόμα δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος του 65%, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αισθητή μείωση κρουσμάτω, ενώ έχει μειωθεί αισθητά και ο αριθμός των εμβολιασμένων.

    Ωστόσο, η Κύπρος παραμένει στην πορτοκαλί κατηγορία στην αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Το γεγονός αυτό πλήττει ακόμα τον τουρισμό ειδικά για τους τουρίστες από Αγγλία και Ρωσία, που επισκέπτονται παραδοσιακά τη χώρα.

    Οι ελπίδες του υφυπουργείου Τουρισμού, βασίζονται στη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, η οποία ενδέχεται σύντομα να οδηγήσει σε αναβάθμιση στην αξιολόγηση και στην τοποθέτηση της στην πράσινη λίστα των Βρετανών μέχρι τις 28 Ιουνίου, που θα γίνει η επόμενη αξιολόγηση. Επίσης ο υφυπουργός Τουρισμού, εκτιμά ότι η Κύπρος πιθανότατα περιλαμβάνεται και στις χώρες προορισμούς για τη Ρωσία, μόλις ανοίξει ξανά τα ταξίδια.

    Διαβάστε ακόμα:

    «Θρίλερ» με την «πράσινη λίστα» της Βρετανίας – Δεν θα προστεθούν περιοχές λέει το BBC

    Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή για 300.000 δικαιούχους

    Βρετανοί τουρίστες επιστρέφουν στη χώρα τους από την Πορτογαλία για να γλυτώσουν την καραντίνα

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ