• Διεθνής πολιτική

    Η γερμανική κυβέρνηση καλεί για εξηγήσεις τον πρέσβη της Λευκορωσίας στο Βερολίνο


    Οι εξηγήσεις της Λευκορωσίας για την υποχρεωτική ενδιάμεση προσγείωση του αεροσκάφους της πτήσης της Ryanair από την Αθήνα στο αεροδρόμιο Μινσκ αντί του Βίλνιους, όπου συνελήφθη ο αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Ρόμαν Προτάσεβιτς, δεν φάνηκαν να πείθουν τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία κάλεσε τον πρέσβη της Λευκορωσίας στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Ο Γερμανός υπουργός Χάικο Μάας χαρακτήρισε αναξιόπιστες και ανεπαρκείς τις εξηγήσεις της κυβέρνησης της Λευκορωσίας και είπε ότι «Χρειαζόμαστε σαφήνεια για όσα διαμείφθηκαν πραγματικά χθες τόσο στο αεροσκάφος όσο και στο αεροδρόμιο του Μινσκ. Και χρειαζόμαστε σαφήνεια για την κατάσταση του Ρομάν Προτάσεβιτς και της συμβίας του, οι οποίοι πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι».

    Για το λόγο αυτόν ο πρέσβης της Λευκορωσίας καλείται στο υπουργείο Εξωτερικών για συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Μιγκουέλ Μπέργκερ. «Αυτή η επίθεση δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», τόνισε ο Μάας.

    Το θέμα αυτό αλλά και τα μέτρα που συνεπάγονται κατά της Λευκορωσίας θα συζητήσει το Συμβούλιο κορυφής της ΕΕ.

    Διαβάστε ακόμα:

    Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο απαγορεύει με νόμο τη δημοσιογραφική κάλυψη «παράνομων» διαδηλώσεων

    ΕΕ: Ποιες είναι οι πιθανές; κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας που θα εξεταστούν στη Σύνοδο Κορυφής

    Ρομάν Προτάσεβιτς: Ποιος είναι ο δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Λευκορωσία μετά την προσγείωση της πτήσης από την Αθήνα

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ