• Business

    Ν. Τσάκος: Με ποιο τρόπο θα εισρεύσουν στα ταμεία της TEN 1,5 δισ. δολάρια

    Νίκος Τσάκος ναυτιλία

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation (TEN)


    Την πολιτική επέκτασης του στόλου της συνεχίζει η ναυτιλιακή  Tsakos Energy Navigation Limited (TEN), συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Νικόλαου Τσάκου. Σε ανακοίνωση της γνωστοποιεί ότι παρέλαβε δύο ακόμη νεότευκτα δεξαμενόπλοια, τα οποία έχει ήδη ναυλώσει σε μεγάλες εταιρίες.

    Συγκεκριμένα, η TEN παρέλαβε από το ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries το χωρητικότητας 174.000 cbm “Maria Energy”, το οποίο φέρει προωθημένης τεχνολογίας tri-fuel diesel electric (TFDE) σύστημα πρόωσης, καθώς και το δεξαμενόπλοιο μεταφορά αργού πετρελαίου τύπου aframax, “Leontios H” από το ναυπηγείο Daewoo Mangalia Heavy Industries.

    Το πλοίο “Leontios H” ναυλώθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα από εταιρία της Βορείου Ευρώπης και εκτιμάται ότι θα αποφέρει στη ναυτιλιακή ακαθάριστα έσοδα άνω των 100 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για το τρίτο πλοίο από ένα σύνολο εννέα aframax τάνκερ που έχουν κλείσει συμφωνίες μακροχρόνιας ναύλωσης σε υψηλές τιμές.

    Στο μεταξύ, η συμφωνία για το πλοίο “Maria Energy” είναι χρονικής διάρκειας minimum 18 μηνών και maximum τριών ετών, που μπορεί να αποφέρει στα ταμεία της TEN ακαθάριστα έσοδα άνω των 70 εκατ. δολαρίων.

    tsakos vessels2

    Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο γενικός διευθυντής της TEN, Γιώργος Σαρόγλου δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που παραλάβαμε αυτό το υπερσύγχρονο LNG στο στόλο μας. Με την παράδοση και τη ναύλωση των πλοίων Maria Energy και Neo Energy, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της συμμετοχής της TEN στον τομέα των LNG και ως εκ τούτου η εταιρία βρίσκεται πλέον σε θέση να διευρύνει τις δραστηριότητες της ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της”.

    “Παράλληλα, με την παράδοση του πλοίου Leontios H, η TEN βρίσκεται πλέον στο μέσον του προγράμματος απόκτησης 15 πλοίων. Με τα επιπλέον οκτώ τάνκερ που είναι προγραμματισμένο να παραλάβει κατά τα επόμενα πέντε τρίμηνα, αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα της κατά τουλάχιστον 720 εκατ. δολάρια. Αυτό αυξάνει τα minimum εξασφαλισμένα έσοδα για την εταιρία στα 1,5 δισ. δολάρια και δημιουργεί ικανοποιητική ρευστότητα για τις επόμενες κινήσεις”, τονίζει ο κ. Σαρόγλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγγελική Φράγκου: Αντί για αύξηση των παραγγελιών, προβλέπει αύξηση των διαλύσεων τάνκερ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήτερ Λιβανός: Ποια είναι η συμφωνία μαμούθ που έκανε ο εφοπλιστής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ