• Business

    Απόστολος Βακάκης: «Προικίζει» κόρες και μετόχους – Η Σοφία για τη διαδοχή, η Χριστίνα σε «αυτόνομη δράση»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο Απόστολος Βακάκης, Ιδρυτής της Jumbo

    Ο Απόστολος Βακάκης, Ιδρυτής της Jumbo


    Ο Απόστολος Βακάκης ανήκει στους λίγους επιχειρηματίες που διαχρονικά επιβραβεύει τους μετόχους του.

    Ακόμη και μέσα στην πανδημία, αποφάσισε έστω και υπό προϋποθέσεις – κάποιοι τις χαρακτήρισαν εύστοχα ως «ρήτρα πανδημίας» – να μοιράσει μέρισμα μετά την ισχυρή κερδοφορία που κατέγραψε παρά την πανδημία (περίπου 140 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, ο Απόστολος Βακάκης όπως όλα δείχνουν φροντίζει και την οικογένειά του.

    Κάτι που άφησε να εννοηθεί στην απάντηση που έδωσε πριν από μερικά 24ώρα όταν ρωτήθηκε από αναλυτή «γιατί πούλησε πρόσφατα ένα πακέτο μετόχων της Jumbo». «Πούλησα τις μετοχές μου γιατί έχω δυο κόρες…. μια που θα παραμείνει στην επιχείρηση και θα την «τρέξει» και μια άλλη που δεν εμπλέκεται με την επιχείρηση, αλλά ακολουθεί διαφορετική κατεύθυνση… και δεν θέλω να έχουν καμία σύγκρουση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο mononews.gr πως ο γνωστός επιχειρηματίας μοίρασε τα ουκ ολίγα χρήματα που έβγαλε από την συναλλαγή (πάνω από 77 εκατ. ευρώ) στις δυο κόρες του: την Σοφία και την Χριστίνα. Άνθρωποι που γνωρίζουν σημειώνουν πως ο Βακάκης ως καλός πατέρας έχει «προικίσει» και με άλλα περιουσιακά στοιχεία τα δυο κορίτσια του, μεταξύ των οποίων και ακίνητα.

    Βέβαια, μια από τις δυο θα παραλάβει τη σκυτάλη της διαδοχής. Πρόκειται για την Σοφία, η οποία κατέχει ήδη θέση ευθύνης στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ως Εκτελεστικό Μέλος. Η Σοφία έλαβε το επίσημο «βάπτισμα πυρός» πριν από μερικά χρόνια, όταν ο πατέρας της, την παρουσίασε μπροστά σε ένα απαιτητικό κοινό όπως είναι οι αναλυτές των τραπεζών και των χρηματιστηριακών εταιρειών. «Σας έφερα την κόρη μου Σοφία για να δει τι περνάω με εσάς», δήλωσε εκείνη την μέρα μεταξύ σοβαρού και αστείου.

    Πρόκειται για μια χαμηλών τόνων προσωπικότητα, η οποία αποφεύγει επιμελώς τα φώτα της δημοσιότητας ενώ έχει φροντίσει να κρατά καλά φυλαγμένη την σχέση της με τον γνωστό εφοπλιστή Πασχάλη Διαμαντίδη, με τον οποίον έχει αποκτήσει ένα κοριτσάκι. Κάνοντας για πρώτη φορά παππού τον Mr Jumbo.

    Η Χριστίνα έχει επιλέξει να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο. Λέγεται πως είναι περισσότερο καλλιτεχνική φύση ενώ φέρεται να λατρεύει την μαγειρική. Εδώ και μερικά χρόνια πάντως φέρεται να ασχολείται με την παραγωγή και διάθεση γυναικείων καπέλων τύπου Panama, στα οποία βάζει την «προσωπική της καλλιτεχνική πινελιά». Άλλωστε, στο οικογενειακό DNA είναι βαθιά χαραγμένο το επιχειρείν…

    Ο δραστήριος επιχειρηματίας πάντως δεν φαίνεται να σκέφτεται την πρόωρη συνταξιοδότηση. Άνθρωποι που γνωρίζουν εκτιμούν πως θα αργήσει να παραδώσει τα ηνία, αφού ακόμη και σήμερα όπως λένε εργάζεται πολλές ώρες την ημέρα και είναι κυριολεκτικά πάνω από την εταιρεία λειτουργώντας περισσότερο ως μάνατζερ και λιγότερο ως βασικός μέτοχος…

    Διαβάστε ακόμη:

    Απόστολος Βακάκης (Jumbo): «Γιατί πούλησα τις μετοχές μου» – Οι δυο κόρες και το «δαχτυλίδι» της διαδοχής

    Απόστολος Βακάκης: «Δεν θέλω να ζήσω την τραγωδία που ζουν οι ανταγωνιστές μου»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ