ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Αν νομίζει κάποιος ότι η Ελλάδα θα λέει διαφορετικά πράγματα στο εξωτερικό και διαφορετικά στο εσωτερικό πλανάται», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Ρώμη όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Star”, με αφορμή τις κοινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.
«Οι εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της αλήθειας παντού. Διεκδικούμε το δίκιο μας με σοβαρότητα και ευπρέπεια. Θέλουμε πάντοτε το διάλογο, αλλά δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές μας», τόνισε.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι το μήνυμα το οποίο εστάλη και από τον Έλληνα υπουργό, είναι ότι πρέπει να υπάρξει αποφυγή μονομερών προκλητικών ενεργειών από την Άγκυρα, που άλλωστε είναι βασική προϋπόθεση που έχει θέσει και η ΕΕ στην Τουρκία για την εξομάλυνση των ευρωτουρκικών σχέσεων.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης των διαφορών. «Θα ήταν το αντίστροφο, αν αντί για σύγκρουση λόγων βλέπαμε σύγκρουση στο πεδίο. Τότε θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να συγκρουόμαστε, έστω και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αναδεικνύοντας τις διαφορές μας, αλλά βρίσκοντας τελικά έναν τρόπο ώστε να προχωρήσουμε μπροστά» πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
Άγρια κόντρα Δένδια-Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων
Κυβερνητικές πηγές: Σε πλήρη συνεννόηση Δένδιας – Μητσοτάκης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σκότωσαν με καλάσνικοφ τον Γιάννη Λάλα, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ
- Ρύθμιση δανείου και ευθύνη του εγγυητή: Πότε η τράπεζα μπορεί να στραφεί εναντίον του για ολόκληρο το χρέος
- Forbes 2025: Οι σταρ που συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια μετά θάνατον
- Nobu Matsuhisa-Ρόμπερτ ντε Νίρο: Από ένα πιάτο μπακαλιάρου στην αυτοκρατορία των 900 εκατ. δολαρίων