ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Να απορρίψει τη συμφωνία για το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που έχει υπογράψει με τη Τωσία ζήτησαν σήμερα οι ΗΠΑ από την Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για την αποχώρηση της Άγκυρας από τη διεθνή σύμβαση για την προστασία των γυναικών, ανακοίνωσε αμερικανός εκπρόσωπος.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν διατύπωσε το αίτημα αυτό και γνωστοποίησε τις ανησυχίες του στον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη συνομιλία που είχαν στη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του Νεντ Πράις.
Μετά τη συνομιλία των Μπλίνκεν και Τσαβούσογλου, ο εκπρόσωπος του πρώτου, ο Νεντ Πράις δήλωσε: «ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν κάλεσε την Τουρκία να μην κρατήσει το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, εξέφρασε την ανησυχία του για την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και τη μάχη κατά της βίας εναντίον των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας και υπογράμμισε τη σημασία των δημοκρατικών θεσμών και του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πιερρακάκης: Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα που βρίσκεται σε κίνηση και αναγνωρίζεται διεθνώς για τη θετική της δυναμική
 - Ανδρουλάκης: Η παραίτηση Σκλήκα αποτελεί ομολογία για το φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας
 - Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Πόσο κοστίζει το Valentino τσαντάκι που κρατούσε στο πάρτι του Αργυρού
 - Κεφαλογιάννης: Σωστή η μεταρρύθμιση των ΕΛΤΑ – Δεν ήταν σωστός ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνήθηκε