• Οι business του εφοπλιστή (υιού) Ξυλά, το μπρα ντε φερ τραπεζών-Ευθυμίου και η περίπτωση Ξηρουχάκη (ΤΧΣ)

    Ο Αντώνης Ξυλάς, γιος του εφοπλιστή Γιάννη Ξυλά από τον πρώτο του γάμο με την Μαρία Πατέρα, δημιούργησε στην Οδό Αρδητού στο Μέτς, ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια διαμερισμάτων με θέα την Ακρόπολη, με την ονομασία The One Acropolis.

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο Αντώνης Ξυλάς και οι business στο real estate

    Ο Αντώνης Ξυλάς, γιος του εφοπλιστή Γιάννη Ξυλά από τον πρώτο του γάμο με την Μαρία Πατέρα, δημιούργησε στην Οδό Αρδητού στο Μέτς, ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια διαμερισμάτων με θέα την Ακρόπολη, με την ονομασία The One Acropolis. 

    Τα διαμερίσματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με τις φωτογραφίες να είναι εντυπωσιακές, καθώς η θέα προς την Ακρόπολη είναι 360 μοιρών! 

    Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο Ξυλάς ανακαίνισε το κτήριο με ιδιαίτερη αγάπη. “State of the art” λένε.

    Μαθαίνουμε πως το κτίριο αγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,01% 3,90 προς 1,5 εκατ. ευρώ και άλλο τόσο κόστισε η ανακαίνιση.

    Προφανώς η συγκυρία της πανδημίας δεν τους βοηθάει, η… προοπτική όμως είναι τεράστια. 

    Ο 30χρονος Αντώνης Ξυλάς είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος με σπουδές στα ναυτιλιακά στο Cass Business School του Λονδίνου, εργάζεται στο τεχνικό τμήμα της οικογενειακής Ariston Navigation και μένει στο Κολωνάκι.

    Το μεγάλο του πάθος, μου λένε, είναι ένα, ο Παναθηναϊκός! 

    It runs in the family (Δεσμοί οικογένειας, δηλαδή).

    Ektasis: Κανονικά οι πλειστηριασμοί λένε οι πιστωτές/το non paper των δικηγόρων

    Τα 50 ακίνητα-φιλέτα της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Ektasis, η οποία βρίσκεται σε ειδική διαχείριση, που βγαίνουν από αύριο μέχρι και την Πέμπτη στον πλειστηριασμό, θα πουληθούν λένε οι πιστωτές και ήδη υπάρχει εντυπωσιακό ενδιαφέρον. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι τα νομικά τμήματα των τραπεζών και των servicers υποστηρίζουν ότι ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Ευθυμίου (ιδιοκτήτης της Ektasis) ακόμη και αν κάνει μια νέα απόπειρα αναστολής των πλειστηριασμών, η ανατροπή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης είναι μηδαμινή. 

    Μαθαίνω ότι μετά την απόπειρα του επιχειρηματία να παγώσει τη διαδικασία τα νομικά τμήματα τραπεζών, εταιρειών διαχείρισης αλλά και της PWC που εκτελεί χρέη ειδικού διαχειριστεί ενημέρωσαν με non paper τις διοικήσεις των πιστωτών της εταιρείας πως «δεν υπάρχει γενικώς καμία απόφαση οποιουδήποτε δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένου και του Αρείου Πάγου, που να αναστέλλει την διαδικασία της ειδικής διαχείρισης και να εμποδίζει την πρόοδο των προκηρυχθέντων πλειοδοτικών διαγωνισμών.  

    Μέχρι σήμερα, έχουν αποτύχει όλες οι σχετικές απόπειρες των φορέων της Ektasis για αναστολή ή ανατροπή της διαδικασίας». 

    Μάλιστα, η δικαστική απόφαση που προκάλεσε σάλο, αφορά την συναφή αναίρεση της θυγατρικής (Οικοδομική) η οποία είναι απορριπτική κατά της αίτησης αναίρεσης και επιβεβαιώνει ότι δεν επιτρέπεται κανένα ένδικο μέσο κατά της απόφασης που υπαγάγει μια επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και αυτό ανεξαρτήτως τυχόν σφαλμάτων που εμπεριέχονται σε αυτήν. 

    «Κατά την νομική μας εκτίμηση, στην προκείμενη περίπτωση, δεν είναι δυνατή ούτε η άσκηση οποιουδήποτε ενδίκου βοηθήματος (τριτανακοπή), ικανού να ανατρέψει την διαδικασία της ειδικής διαχείριση. Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μία νέα απόπειρα αναστολής από την ίδια την οφειλέτρια εταιρεία ή τους φορείς της, αλλά ο κίνδυνος αυτός εκτιμάται ως χαμηλός. 

    Η εκτίμησή μας αυτή δεν μεταβάλλεται από ορισμένη πρόσφατη απόφαση είτε του Αρείου Πάγου είτε άλλου δικαστηρίου», γράφουν οι νομικοί των πιστωτών.

    ΤΧΣ: Ανεβαίνουν οι μετοχές του Ξηρουχάκη

    Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι ο τωρινός αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Ηλίας Ξηρουχάκης κερδίζει έδαφος στην κούρσα διαδοχής του Μάρτιν Τζούρντα, η οποία έχει ξεκινήσει σε παρασκηνιακό επίπεδο και σε συνδυασμό με τις αλλαγές που θέλει – μένει να συμφωνήσουν οι θεσμοί – να κάνει η κυβέρνηση στον φορέα. 

    Η θητεία του Τζούρντα ανανεώθηκε τον Μάιο του 2020 εν μέσω της πανδημίας για ένα έτος και οι κυβερνητικοί θέλουν αλλαγές… 

    Ο νέος ρόλος του Ταμείου και η νέα του διοίκηση αποτελούν ένα από τα θέματα που άρχισε να συζητά η κυβέρνηση με τους εταίρους και ακούω πως ο Ξηρουχάκης, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς υπήρξε εκπρόσωπός της στο Ταμείο, διεκδικεί τη θέση με αξιώσεις… Ίδωμεν. 

    Ελλάκτωρ: Μεταβατικός ο νέος CEO;

    Υπάρχουν ψίθυροι ότι το διοικητικό σχήμα που τοποθέτησαν στο τιμόνι της Ελλάκτωρ οι Ολλανδοί δεν θα είναι και το τελικό… 

    Ακούω πως ο νέος διευθύνων σύμβουλος Άρης Ξενόφος μπορεί και να είναι, εφόσον ισχύουν εν τέλει οι ψίθυροι, μεταβατικός CEO μέχρι οι Ολλανδοί να αποφασίσουν το τελικό σχήμα που θα διοικήσει τον νέο Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,15% 2,59 . 

    Δεν είμαι στο μυαλό των Ολλανδών, απλά σας μεταφέρω τους ψιθύρους… 

    Alpha Bank: το αργότερο μέχρι την Δευτέρα

    Οι ιθύνοντες της Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,82% 1,62 λένε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις του deal με το αμερικανικό fund Davidson Kempner θα γίνουν το αργότερο μέχρι της 15 Φεβρουαρίου. 

    Είτε Παρασκευή, είτε Δευτέρα το deal έχει ολοκληρωθεί και η τράπεζα θα απαλλάξει τον ισολογισμό της από 10,6 δις ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.