ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μανιτάρια σκόρδατα και αρωματισμένα με θυμάρι, ένα γευστικό και πανεύκολο ορεκτικό που θα σας λύσει τα χέρια! Ο Γιώργος Τσούλης αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της συνταγής.
Υλικά
500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κλ. θυμάρι
50 ml κρασί, λευκό ξηρό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Προετοιμασία και εκτέλεση
1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
2. Κατόπιν, σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
3. Αμέσως μετά, ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πανελλαδικές: Τέλος οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και για τα Γυμνάσια
- Συντριβή Boeing 787 της Air India: Ανακτήθηκε το 2ο μαύρο κουτί
- Αρχαία και σύγχρονη τέχνη: Άπειροι διαχρονικοί δεσμοί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
- Τροχαίο σοκ στην Εγνατία Οδό με ένα νεκρό και 7 τραυματίες – Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητα
