ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Deutsche Bank σκέφτεται να αυξήσει τα μπόνους των traders σταθερού εισοδήματος κατά περίπου 10%, προκειμένου να τους επιβραβεύσει για τις επιδόσεις τους.
Οι προηγούμενες μειώσεις και οι περικοπές που ανακοινώθηκαν στα μπόνους των άλλων τμημάτων πιθανότατα θα διατηρήσουν το συνολικό χρηματικό ποσό που θα διαθέσει η τράπεζα για διάφορες αμοιβές, κάτω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με πηγές. Η τελική απόφαση για το ποσό δεν έχει ληφθεί ακόμη.
Εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, βασίζεται όλο και περισσότερο στο τμήμα trading προκειμένου να διατηρήσει στη σωστή κατεύθυνση το πλάνο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, αφού η πανδημία πυροδότησε τεράστια αύξηση των όγκων συναλλαγών παγκοσμίως, ενώ τα αρνητικά επιτόκια επηρεάζουν τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του ομίλου. Τώρα ο Sewing , ο οποίος είχε αρχικά προγραμματίσει να μειώσει περαιτέρω το τμήμα του trading και να εστιάσει περισσότερο στον εταιρικό δανεισμό, ζυγίζει την ανάγκη να διατηρήσει τα κορυφαία ταλέντα τις επενδυτικής τράπεζας, την ώρα που οι ρυθμιστικές αρχές ζητούν περιορισμούς στις ανταμοιβές.
Ο Sewing είπε σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg αυτό το μήνα, ότι η απόφαση της Deutsche Bank για τα μπόνους έχει στόχο να «τιμήσει» τις υψηλές αποδόσεις. Επίσης, τόνισε ότι θα λάβει υπόψη τα ποσά που θα καταβάλουν οι ανταγωνίστριες τράπεζες και την απόδοση του τμήματος στο υπόλοιπο του έτους.
Η προγραμματισμένη μέση αύξηση κατά περίπου 10% ανά trader θα τοποθετήσει την Deutsche Bank στη μέση του εύρους αμοιβών που έθεσαν οι ανταγωνιστές της. Η JPMorgan Chase & Co. και η Goldman Sachs θα αυξήσουν τα μπόνους για τους traders έως και 20%, η Barclays εξετάζει αυξήσεις περίπου 10% και η Bank of America σκέφτεται να τα διατηρήσει σταθερά, ανέφερε το Bloomberg News.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δέχονται επίσης πίεση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιδείξουν “αυτοσυγκράτηση” στις αποφάσεις τους για τα μπόνους. Η κορυφαία ρυθμιστική αρχή της ζώνης του ευρώ θέλει να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες δεν θα εξαντλήσουν τα κεφαλαιακά τους “μαξιλάρια”, σε μία περίοδο κατά την οποία ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας εξακολουθεί να είναι ασαφής.
Deutsche Bank: «Σφίγγει τα λουριά» των δανείων στους πλούσιους πελάτες
Goldman Sachs: Η νέα κίνηση που ισχυροποιεί την παρουσία της στην Κίνα
BofA: Πώς η Generation Z θα αλλάξει ριζικά τον κόσμο των επενδύσεων
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ermenegildo Zegna: Αύξηση εσόδων σε 1,92 δισ. το 2025 παρά τη μεταβλητότητα της αγοράς πολυτελείας
- Τουρκία: Ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω εντάσεων
- Λαζαρίδης: Η ΝΔ θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος των έντιμων αγροτών
- Κιλκίς: Πλημμύρισαν πάνω από 10.000 στρέμματα στον κάμπο Πολυκάστρου

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.