ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ισραήλ και το Μαρόκο συμφώνησαν στην εξομάλυνση των σχέσεων τους σε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με την αρωγή των ΗΠΑ, σε συνέχεια αντίστοιχων πρόσφατων συμφωνιών του Ισραήλ με τρεις άλλες αραβικές χώρες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Σουδάν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με tweet του την ισραηλινο-μαροκινή συμφωνία, προσθέτοντας πως ο ίδιος υπέγραψε μια διακήρυξη αναγνώρισης της μαροκινής κυριαρχίας στην Δυτική Σαχάρα.
Η συμφωνία επισφραγίστηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ με τον βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’, γνωστοποίησε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: Νέο υπόδειγμα πολιτικής η δέσμευση για τον προγραμματισμό του νέου έτους
- Γουίτκοφ: Θα συναντηθεί με τον Πούτιν την Πέμπτη
- Τα πρώτα καταστήματα Allwyn είναι εδώ – Νέα εποχή για το δίκτυο των καταστημάτων του ΟΠΑΠ
- Ενδιάμεση έκθεση ΙΝΕ ΓΣΕΕ: «Τρέχει» η ανάπτυξη αλλά οι αποδοχές παραμένουν χαμηλές – «Βαρίδι» το στεγαστικό