ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η γαλλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων CNIL ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ στην Google της Alphabet για παραβίαση κανόνων ως προς τα cookies.
Στην ανακοίνωσή της η CNIL, σύμφωνα με το Reuters αναφέρει ότι επέβαλε επίσης πρόστιμο 35 εκατ. ευρώ στην Amazon για τον ίδιο λόγο.
Η Google και η Amazon δεν έδιναν σαφείς πληροφορίες στους χρήστες του Διαδικτύου σχετικά με το πώς οι δύο εταιρείες έκαναν χρήση των cookies και πώς οι επισκέπτες των γαλλικών ιστότοπών τους θα μπορούσαν να αρνηθούν οποιαδήποτε χρήση τους.
Το CNIL υποστήριξε ότι η Amazon και η Google είχαν τρεις μήνες για να αλλάξουν τα πανό πληροφοριών. Εάν δεν το έκαναν, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν επιπλέον πρόστιμο 100.000 ευρώ την ημέρα έως ότου γίνουν οι τροποποιήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντουμπαί: Κορυφαίες τράπεζες εκκενώνουν τα γραφεία τους υπό τον φόβο επίθεσης
- Ισραήλ: Σχεδιάζει νέο «ορμητήριο» στην Ερυθρά Θάλασσα για να χτυπήσει τους Χούθι;
- Σαράντης: Στα 53,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 – Δίνει μέρισμα 0,39 ευρώ ανά μετοχή
- Φυλακή η Ελένη Ζαρούλια: Θα εκτίσει ποινή 5 ετών για συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.