ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve συζήτησαν αυτόν τον μήνα τρόπους να παράσχουν πιο συγκεκριμένο guidance ως προς τα σχέδιά τους να συνεχίσουν τις αγορές κρατικών ομολόγων και διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια τίτλων.
Τα πρακτικά της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής που έλαβε χώρα στις 4 και 5 Νοεμβρίου έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να τροποποιήσουν αυτές τις αγορές ούτως ώστε να προσφέρουν περισσότερη στήριξη στην οικονομία, εάν χρειαστεί. Αλλά δεν άφησαν να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν άμεσες αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση.
Από τον Ιούνιο, η Fed αγοράζει 80 δισ. δολάρια κάθε μήνα σε κρατικά ομόλογα και 40 δισ. δολάρια σε τιτλοποιημενους στεγαστικούς τίτλους και η επιτροπή καθορισμού πολιτικής επισήμανε στην ανακοίνωσή της πως αυτές οι αγορές θα συνεχιστούν “τους επόμενους μήνες”.
«Οι περισσότεροι συμμετέχοντες έκριναν ότι η επιτροπή πρέπει να αναθεωρήσει το guidance κάποια στιγμή», χρησιμοποιώντας γλώσσα που θα συνδέει το χρονικό πλαίσιο των αγορών assets με τις οικονομικές συνθήκες, σημειώνουν τα πρακτικά.
Τον Σεπτέμβριο, η Fed έδωσε ένα παρόμοιο guidance παραθέτοντας τις τρεις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια από το σχεδόν μηδενικό επίπεδο. Συγκεκριμένα η Fed είπε πως θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα έως ότου η αγορά εργασίας επιδιορθωθεί και ο πληθωρισμός φτάσει το 2% αλλά και προβλέπεται να παραμείνει λίγο πάνω από 2%.
Τον περασμένο μήνα, οι αξιωματούχοι ανέφερεαν πως είναι σημαντικό για το guidance γύρω από τις αγορές assets να είναι συνεπές με το guidance του Σεπτεμβρίου γύρω από τα επιτόκια “έτσι ώστε η χρήση αυτών των εργαλείων να είναι καλά συντονισμένη”, αναφέρεται στα πρακτικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φωτιά τώρα στη Σκάλα Ερεσού Μυτιλήνης – Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια
- Middle East Eye: Τουρκία και Βρετανία υπογράφουν αμυντική συμφωνία, στο πρότυπο της ελληνογαλλικής
- XA: Στο 69,3% μειώθηκαν οι συναλλαγές των ξένων επενδυτών τoν Ιούνιο
- Νέο sell-off στις μετοχές των ημιαγωγών σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ καθώς το θετικό guidance της Samsung δεν ήταν αρκετό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.