ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι κι αν έχουν ανακαλυφθεί τα εμβόλια κι αν πλησιάζει η ώρα για να απλώσει το μπράτσο του ο γενικός πληθυσμός;
Οι αγορές ανησυχούν από τα παρατεταμένα lockdowns, το φόβο χρεοκοπιών επιχειρήσεων, το σκάσιμο δανείων και την ατμόσφαιρα φτωχοποίησης.
Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, οι ευρωπαϊκές αγορές λυγίζουν και μαζί τους το Χ.Α. που υποχωρεί κάτω από τις 700 μονάδες και απώλειες 1,3%, ενώ οι συναλλαγές στα πρώτα 40 λεπτά ξεπερνούν τα 13 εκατ. ευρώ.
Οι επενδυτές, σπεύδουν στην πρώτη ευκαιρία να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους παρατηρούν οι χρηματιστές, όμως αυτό δεν αλλάζει την γενικότερη πεποίθηση ότι έχουμε δει τα χαμηλά.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι συναλλαγές έχουν διπλασιαστεί το τελευταίο δεκαήμερο από τη στιγμή που έγινε ευρέως γνωστό ότι πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα εμβόλια από τα μέσα Δεκεμβρίου.
Στην Ελλάδα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε ένα πρώτο πλάνο για τον γενικό εμβολιασμό του πληθυσμού, που σημαίνει ότι πριν από το τέλος του δευτέρου τριμήνου, δηλαδή στην έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν θα έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού.
Από τις μετοχές που διακινούνται αυτή την ώρα, 26 μετοχές ανεβαίνουν και 57 υποχωρούν.
Η Πειραιώς συνεχίζει ανοδικά με κέρδη σχεδόν 3%, στο 1 ευρώ, ενώ πτώση πάνω από 2% καταγράφει η ΕΤΕ, πάνω από 5% η Eurobank και σxεδόν 1,9% η μετοχή της Alpha.
Aπό εκεί και πέρα, η διόρθωση περνάει στα υπόλοιπα χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, εκείνα που πρωταγωνίστησαν τις προηγούμενες μέρες και έφτασαν στα υψηλά 8μήνου.
Πάνω από 2% λοιπόν, η πτώση που καταγράφεται αυτή την ώρα στην Aegean,η οποία την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνει αποτελέσματα 9μήνου και ΕΧΑΕ.
Πάνω από 1% η υποχώρηση στη Βιοχάλκο, τη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την Μότορ Όιλ, την Jumbo και τον Μυτιληναίο. Κάτω από 1%υποχωρεί η Ελλάκτωρ, η οποία έχει χάσει την άνοδο των τελευταίων ημερών, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.