ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου ανακοίνωσε η εταιρεία Πλαστικά Θράκης
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, αύξηση 10,1% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της Πλαστικά Θράκης στο εννεάμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους (συνολικές δραστηριότητες) εκτινάχθηκαν κατά σχεδόν 210%.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα βασικά οικονομικά μεγέθη που δημοσιοποίησε ο όμιλος, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 253,73 εκατ. ευρώ από 230,49 εκατ. ευρώ πέρυσι, με κέρδη μετά από φόρους 25,5 εκατ. ευρώ από 8,24 εκατ. ευρώ.
Τα EBITDA από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 105% στα 52,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 54,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 113%.

Επισημαίνεται ότι στα Προσαρμοσμένα (Adjusted) EBITDA δεν περιλαμβάνονται δαπάνες ποσού € 2.192, οι οποίες αφορούν στη λειτουργική αναδιοργάνωση της εταιρείας Don & Low Ltd. Η εν λόγω θυγατρική μείωσε την παρουσία της στα υφαντά τεχνικά υφάσματα, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγική της δυναμικότητα στα μη υφαντά τεχνικά υφάσματα.
Επιπλέον, σημαντική ήταν και η μείωση του Καθαρού Δανεισμού, όπως επισημαίνει η Πλαστικά ΘράκηςΠΛΑΘ -0,73% κατά € 43.282 χιλ. (στις 30.09.2020 ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε σε 40.246 χιλ. ευρώ, σε σχέση με 83.528 χιλ. ευρώ στις 31.12.2019, ήτοι ποσοστιαία μείωση 51,8%), με το δείκτη Καθαρός Δανεισμός/Ίδια Κεφάλαια να διαμορφώνεται σε 0,24 σε σχέση με 0,57 στις 31.12.2019.
Ο δείκτης Καθαρός δανεισμός / EBITDA για την περίοδο ανήλθε σε 0,76 (τo EBITDA αναφέρεται στην περίοδο από 01.10.2019 έως 30.09.2020). Σημειώνεται ότι, στις 31.12.2019 η τιμή του δείκτη ήταν 2,91 ενώ στις 30.09.2019 ανήλθε σε 3,04. Το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων στις 30.09.2020 ανήλθε σε 165.050 χιλ. ευρώ σε σχέση με 146.349 χιλ. ευρώ στις 31.12.2019.
Διαβάστε ακόμη:
ΤΙΤΑΝ: Αύξηση κερδών 28,1% – Σταθερά τα έσοδα στο εννεάμηνο
ΒΙΑΝΕΞ: Σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις για το 2020 – Σταθερή αναπτυξιακή πορεία την τελευταία 10ετία
Ευτύχης Bασιλάκης: Ανθεκτική στην πανδημία με κερδοφορία στο γ’ τρίμηνο η Autohellas
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι εισαγγελείς του Παρισιού ζητούν να ασκηθούν διώξεις κατά του Musk για παραβιάσεις στο X
- Τουρκία: Μέσω του ψευδοκράτους αμφισβητεί στον ΟΗΕ τη συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για τους υδρογονάνθρακες
- Όμιλος Neptune: Παραλαβή του νέας γενιάς «Neptune Pireas» στην Κίνα
- Χάος στην Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Τσουαμενί γρονθοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο τον Βαλβέρδε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.