ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Είναι κλεισμένος 4,5 χρόνια σε ένα μικρό διαμέρισμα και δεν περνά καλά! Είναι ένας από τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο Γιώργος Ρουπακιάς, διεκδικώντας από το δικαστήριο 2 ελαφρυντικά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ό 50χρονος, απών σήμερα από το δικαστήριο, που έχει αποφυλακιστεί και βρίσκεται σε περιορισμό στο σπίτι του, ζήτησε, δια του συνηγόρου του, να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης και της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Ο Γ. Ρουπακιάς, κάθε φορά λέει «Έκλεισα δυο σπίτια. Ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου», είπε στην αγόρευση του ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι ο Ρουπακιάς επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό.
Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων ζητούν ελαφρυντικά που θα μειώσουν τις ποινές τους.
Ο Γ. Πατέλης μάλιστα ζήτησε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι άφησαν αιχμές στις αγορεύσεις τους για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των κατηγορουμένων, προαναγγέλλοντας προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Σκληρή πίεση στον Τραμπ από τις χώρες του Κόλπου να «τελειώνουν» το Ιράν
- Κασσάνδρα Κουλουκουντίς: Ποια είναι η Ελληνίδα κόρη εφοπλιστή που κέρδισε το πρώτο Όσκαρ για Καλύτερο Κάστινγκ – mononewsTV
- Ανάλυση Guardian: Πώς αποκαλύφτηκαν τα κενά της στρατηγικής Τραμπ από τα «όχι» της Ευρώπης για τα Στενά του Ορμούζ
- Πάνω από 30 ώρες έκαιγε η φωτιά στο USS Gerald R. Ford, λέει η NYT – Δύσκολες συνθήκες για το πλήρωμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.