array(0) {
}
        
    
Menu
-1.11%
Τζίρος: 247.33 εκατ.

Κωνσταντίνος Ζήκος: Το yachting, είναι υψηλή στρατηγική προτεραιότητα για το υπουργείο Τουρισμού

            
The Wiseman
the wise man

Μπόμπολας vs Βενιάμη, η dream team των Attica, οι επιλογές του Ευτύχη Βασιλάκη και τι κρύβει το buy-back στην Mytilineos

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 28.09.2020
Το τόλμημα του Μυλωνά, ποιοι μαζεύουν κούτες (και για τον εισαγγελέα;) στην Forthnet, τα νέα στελέχη στον Ελλάκτωρ και ένα κουίζ για την κα Λάτση
ΕΠΟΜΕΝΟ • 30.09.2020
Το γεύμα Θοδωρή-Πομπέο, η κίνηση Βαρδινογιάννη, ο virtual Φωκίων, η ημέρα του πτωχευτικού και τι ετοιμάζει ο Τασούλας για τους βουλευτές

Η dream team των Attica Stores και ο ρόλος της Βαρβάρας

Είναι γνωστό ότι οι τρεις μέτοχοι και ιδρυτές των Attica Stores -Λαμπρόπουλος, Τσουβελεκάκης και Σγουμπόπουλος-, οι οποίοι πριν από ένα χρόνο ανακοίνωσαν ένα ηχηρό deal με τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου και τους εφοπλιστές Λασκαρίδη, Τσάκο, Σαραντίτη, αλλά και το ίδρυμα Ωνάση, είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και διαθέτουν επιχειρηματικό ένστικτο.

Έτσι, αναβάθμισαν τη διοικητική ομάδα με τέσσερα νέα στελέχη, τα οποία εργάζονταν στον όμιλο.

Πρόκειται για τον Δημοσθένη Μπούμη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή CEO και διαθέτει σημαντική εμπειρία στο εμπόριο.

Γενική διευθύντρια marketing ανέλαβε η Φοίβη Παναγιωτοπούλου. Επικεφαλής IT – η πλέον νευραλγική θέση πλέον – ανέλαβε ο Άλκης Οικονόμου ενώ η Βαρβάρα Βερνίκου-Στράτου ανέλαβε καθήκοντα Συμβούλου Διοίκησης.

Η κα Βερνίκου είναι σύζυγος του Νίκου Βερνίκου και αδελφή του Αλέξανδρου Στράτου – της γνωστής οικογένειας των βιομηχάνων – ο οποίος δραστηριοποιείται στο εμπόριο εκτός Ελλάδος (Λονδίνο και Βαλκάνια) και το καλοκαίρι του 2018 μιλούσε για business με την τριανδρία των Attica Stores.

 Άγρια κόντρα Γιώργου Μπόμπολα και Θεόδωρου Βενιάμη

Η στήλη πληροφορείται ότι ένα ισχυρό επιχειρηματικό μπρα ντε φερ, με πρωταγωνιστές τον άλλοτε ισχυρό κατασκευαστή και εκδότη Γιώργο Μπόμπολα και τον εφοπλιστή Θεόδωρο Βενιάμη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η υπόθεση μάλλον θα φθάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Οι δύο ισχυροί επιχειρηματίες κάπου το 2013-2014 έδωσαν τα χέρια και συνεργάσθηκαν στον τομέα της ναυτιλίας αγοράζοντας από κοινού ορισμένα πλοία.

Μαθαίνω ότι η συνεργασία έχει σκαλώσει άγρια και δεν αποκλείεται ο Γ. Μπόμπολας να κινηθεί νομικά καταθέτοντας αγωγή…

Μου λένε ότι την έχει έτοιμη.

Οι τράπεζες και ο Ευτύχης

Εχθές η στήλη σάς ενημέρωσε ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με το αφεντικό της Aegean ΑΡΑΙΓ -0,25% 12,07 Ευτύχη Βασιλάκη, καθώς η εταιρεία χρειάζεται στήριξη με ρευστότητα και, όπως λένε οι τραπεζίτες, έχει τα φόντα παρά το χαστούκι από την πανδημία.

Όπως εξήγησε ο Ευτύχης, οι γραμμές που άνοιξαν οι τράπεζες την Άνοιξη με κεφάλαιο κίνησης 120 εκατ. ευρώ (30 εκατ. ευρώ έκαστη) στην εταιρεία μετατράπηκαν σε κοινοπρακτικό δάνειο, το οποίο λήγει τον Σεπτέμβριο του 2022. Επίσης, η Aegean έλαβε χρηματοδότηση από τον πρώτο κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία δεν έχει «τραβήξει» όλη τη χρηματοδότηση, παρά μόνο 92 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, ο χειμώνας είναι μπροστά.

Alpha Bank: Στην τελική ευθεία για το mega deal

Δέκα μηνιαίους μικτούς μισθούς με κατώτατο πλαφόν τα 25.000 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 που θα μεταφερθούν στην εταιρεία διαχείρισης Cepal.

Not bad, αν σκεφθεί κανείς ότι διατηρούν όλα τα προνόμια που είχαν ως υπάλληλοι της τράπεζας.

Όπως τόνισε στην ανακοίνωσή του και ο πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Γκιάτης, η συμφωνία είναι συμφέρουσα. Το επόμενο νέο από την Alpha Bank δεν θα αργήσει και στις 10 Οκτωβρίου θα διαλέξει τον προτιμητέο επενδυτή για το διπλό deal Galaxy-Cepal. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

 Έτοιμη η Λαγκάρντ

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, για μια ακόμη φορά είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η πανδημία είναι εδώ και οι επιπτώσεις της στην οικονομία πολλαπλές και βαθιές. Δήλωσε μάλιστα ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παρέμβει για να στηρίξει ευρώ, τράπεζες, επιχειρήσεις.

Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση ξαναζορίζει (όχι ότι έφτιαξε το καλοκαίρι).

Κρύβει εκπλήξεις το Buy Back σε Mytilineos (ΜΥΤΙΛ) και ΠΕΤΡΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman, η διοίκηση του Ομίλου Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 είναι αποφασισμένη, και το δείχνει άλλωστε κάθε μέρα στο ταμπλό, να πάρει το 10% των μετοχών. Και προσέξτε, φίλοι αναγνώστες. Ο στόχος της είναι να το ακυρώσει!!! Εκπληκτικό νέο για τους μετόχους του ΜΥΤΙΛ.

Υπάρχει όμως και η σκέψη όταν τελειώσει η αγορά του πρώτου 10%, να ξαναγίνει buy-back κι άλλου 10%. Με σκοπό να ακυρώσει και το δεύτερο 10%. Δηλαδή, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, από 26,54% που έχει, να βρεθεί με το 32,76%. Λίγο κάτω από το όριο της δημόσιας πρότασης.

Η άλλη εταιρεία που κάνει κάθε μέρα buy-back είναι ο Πετρόπουλος ΠΕΤΡΟ 1,42% 8,60 , που έχει αγοράσει μέχρι στιγμής 255.000 μετοχές με μέση τιμή 4,64 ευρώ.

Και εδώ η διοίκηση προτίθεται να αγοράσει μέχρι το 10%. Και αν δεν το δώσει, θα το ακυρώσει με μεγάλη της χαρά.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θρίλερ της Coca Cola, talk of the town Περιστέρης και ΓΕΚ, οι νέες business των Λασκαρίδη-Κόκκαλη, η δωρεά Μαρτίνου στο Πατριαρχείο, τα γαλάζια αρνάκια του ΚΜ, ο Δένδιας και ο Άδωνις, και ο Τάκης Κανελλόπουλος στο My Story
Όταν αγοράζουν οι guru, η διαστημική Βιοχάλκο, τι λένε οι πονηροί για ΔΕΗ-Metlen-Coca Cola, το «παλτό» του Τόλη, οι αγορές της Ελίζας Προκοπίου, η γκάφα του Καζίνου, οι 3 πιθανές Κυριακές για εκλογές, και όλη η αλήθεια για τον Greg και τη ΝΔ
Οι super ΕΛΧΑ-ΒΙΟ-Coca Cola, όλη η αλήθεια για Βαρδινογιάννη και ΠΑΟ, οι νέες business Τανισκίδη, η εξομολόγηση του Κυπαρίσση, η εθνική ντροπή στη Βουλή, οι αμαζόνες του Παπασταύρου, το 20 του Πασχάλη Διαμαντίδη και το κάλεσμα της Βαγιωνή
Το smart money σε Cener-Βιοχάλκο, τα μεγάλα παιδιά στην Πειραιώς, ο Κόπι στη ΔΕΗ, τα 11 προσκλητήρια στον Περιστέρη, ο Δένδιας, το ΚΥΣΕΑ και ο αμυντικός θόλος, τα deals Μαρτίνου και Φράγκου, νέος διαγωνισμός για το Λαύριο και το μυστικό δείπνο της ΝΔ στο Lolita’s
Το ράλι της CENER και τι συμβαίνει με την ΕΥΔΑΠ, οι ιταλικές φρεγάτες των 700 εκατ., η νέα ήττα Βακάκη, η ένοχη σιωπή του Καλαμβόκη της SUPERBET και των τέως μετόχων, οι ζημιές του Νίκου Βαρδινογιάννη, τα μεγάλα ψώνια τριών εφοπλιστών
Το ράλι σε Cenergy-Βιοχάλκο, τα δυο big deals Εξάρχου, η εκτίναξη κοροϊδίας από την Αλουμύλ, ο «κουραστικός» Τόλης και η Jumbo, η σούπερ ΑΕΜ, η Safra Bank στην Ελλάδα, o «κοτοπουλάς» Ρέστης, ο Νίκος Λούλης στο My Story και ο ταβερνιάρης με το super yacht
Η ΔΕΗ, οι τράπεζες και τα μεγάλα πορτοφόλια, o serial dealer Εξάρχου και το 4o deal, η ανάλυση του Ψάλτη, τα περίεργα της Superbet, ο… τιτανοτεράστιος Τσάφος, η Σταθάκη και η NEXI που καίγεται και γιατί ο Ρέμος θα είναι off
Το ράλι σε Intracom, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ, γιατί όλοι κοιτούν τη ΔΕΗ, τα μηνύματα του Μυτιληναίου, τι τρέχει με τη NEXI, η πρωτιά του Μουνδρέα, η μεταμόρφωση της Χορμόβα, όλη η αλήθεια με τον Ρέμο και το μυστικό πάρτι στο Casa Cipriani Milano
To σούπερ 10 της Credia, τα μαθηματικά του Στάσση, τα 2+1 deals του Εξάρχου, κλείνει το deal για την Skroutz, το πάρτι του Μυλωνά, ο μηχανόβιος Γιουρέλης, το ρεκόρ του Τσάκου, τι παπούτσια δώρισε ο ΚΜ στον Μακρόν και ο γάμος του Χρήστου Αποστολόπουλου
Το super ράλι των «3», τα 4 δισ. του Στάσση και τα deals με ΜΕΤΑ και Google, το big deal του Κωνσταντακόπουλου, πώς ο Βορίδης έλιωσε τον Σκέρτσο, το νέο beef Κοβέσι – Άδωνι, μια σκαφάτη βραδιά στο Barbarossa και η Άννα Διαμαντοπούλου στο My Story