ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca Plc ανακοίνωσε χθες ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της κατά της COVID-19 εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.
Το εμβόλιο αυτό έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές εθελοντικά, προκειμένου να μελετήσει δεδομένα ασφάλειας, από μία ανεξάρτητη επιτροπή, ενώ εργάζεται για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάλυσης του περιστατικού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε ενδεχόμενη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος δοκιμών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΕ: Παραπέμπει την Ουγγαρία στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νόμο αποφυλάκισης παράνομων διακινητών μεταναστών
- Ρωσία: Λαμβάνουμε «όλα τα μέτρα» για την ασφάλεια των ξένων ηγετών – Έφτασαν στη Μόσχα οι πρόεδροι της Κίνας και της Σερβίας
- Πολωνία: Η κεντρική τράπεζα μειώνει τα επιτόκια στο 5,25%, μια ανάσα από τις προεδρικές εκλογές
- Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Απαγορεύσαμε την εγκατάσταση POS στις Ορθόδοξες Εκκλησίες
