• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτωτικά τα futures – Ισχυρές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, κοντά στο -15% η μετοχή της Tesla

    • NewsRoom
    Wall Street


    «Βουτιά» παρουσιάζουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street μετά την τριήμερη διακοπή λόγω Labor Day, με τις τεχνολογικές μετοχές να συνεχίζουν να δέχονται ισχυρές πιέσεις, όπως ακριβώς και στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

    Την προηγούμενη Πέμπτη οι μετοχές της Wall Street, έκαναν μια μεγάλη «βουτιά διόρθωσης», μετά τις συνεχόμενες ανοδικές συνεδρίες και τα διαδοχικά ρεκόρ  σε S&P 500 και Nasdaq. Οι τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες παρουσίασαν την μεγαλύτερη άνοδο τους τελευταίους μήνες ήταν και αυτές που χτυπήθηκαν περισσότερο, με τον δείκτη Nasdaq την Πέμπτη να καταγράφει απώλειες 598,34 μονάδων και να κλείνει στο -4,96%, στις 11.458,10. Η μετοχή της Apple βούτηξε στο -7,2%, αυτή της Microsoft «κατρακύλησε» στο -6,7%, ενώ εκείνες των Amazon και Netflix υποχώρησαν τουλάχιστον 5% έκαστη, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για εκείνη της Facebook.

    Την Παρασκευή τα πράγματα βελτιώθηκαν λίγο, ωστόσο η πτωτική συνεδρίαση, μετά από τις ισχυρές πιέσεις της Πέμπτης, ιδιαίτερα στον τεχνολογικό κλάδο ήταν αναπόφευκτη. Ο Dow Jones έχασε 159,42 μονάδες ή στο 0,56% και ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε στις 3.426,92 μονάδες, πέφτοντας στο 0,81%. Πτωτικά έκλεισε και ο τεχνολογικός Νasdaq, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες. Συγκεκριμένα έχασε 144,97 μονάδες, υποχωρώντας στις 11.313,13 ή στο 1,27%.

    Στο σήμερα, ο τεχνολογικός κλάδος συνεχίζει να δέχεται πιέσεις. Οι επενδυτές φοβούνται ότι η βουτιά στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η αρχή για κάτι χειρότερο. Επιπλέον, οι δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα, ο οποίος απείλησε να «αποσυνδέσει» την αμερικανική οικονομία από την Κίνα και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει πίσω θέσεις εργασίας από την Κίνα. Ο Τραμπ έχει πλέον καταστήσει βασικό στοιχείο της προεκλογικής εκστρατείας του την τήρηση σκληρής στάσης απέναντι στην Κίνα ενώ ταυτόχρονα, κατηγορεί τον πολιτικό του αντίπαλό, Τζο Μπάιντεν, ότι είναι πολύ «μαλακός» απέναντι στο Πεκίνο. Τα σχόλια του Τραμπ προκαλούν ανασφάλεια στην αγορά, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι μια νέα αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, θα  μπορούσε να βλάψει περισσότερο τον αμερικανικό τομέα υψηλής τεχνολογίας.

    Την μεγαλύτερη πτώση σημειώνει η μετοχή της Tesla, η οποία υποχωρεί κοντά στο -15%. Αποτέλεσμα αυτού είναι η απόφαση της S&P 500 να μην συμπεριλάβει την Tesla αιφνιδιάζοντας τους επενδυτές που είχαν στοιχηματίσει στην είσοδό της στο δείκτη αναφοράς. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα λίγο πριν το άνοιγμα η μετοχή της Tesla υποχωρεί στο -14,86%. Αντί για την Tesla του Elon Musk, η S&P Dow Jones Indices πρόσθεσε την εταιρεία διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων Etsy Inc., την κατασκευάστρια γραναζιών τσιπ Teradyne Inc. και την εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Catalent Inc.

    Η εξέλιξη αυτή πιθανώς αντικατοπτρίζει τις προκλήσεις στην προσθήκη μιας εταιρείας αυτού του μεγέθους στον δείκτη, έγραψε ο αναλυτής της Credit Suisse, Dan Levy σε σημείωμα στις 6 Σεπτεμβρίου. Ο Levy πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Tesla αναμένεται να προστεθεί στον δείκτη.

    Στις υπόλοιπες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, η μετοχή της Apple υποχωρεί προσυνεδριακά στο -3,94%, ενώ αυτή της Microsoft στο -3,25.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones, χάνουν 253 μονάδες, ή στο 0,90% ενώ τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 υποχωρούν στις 3,369 μονάδες στο 1,39%. Λίγο πριν το άνοιγμα, τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq δέχονται πιέσεις και χάνουν 356 μονάδες, στο -3,08%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ