ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ως ιστορική ημέρα χαρακτηρίζουν οι τουρκικές εφημερίδες την Παρασκευή με την μουσουλμανική προσευχή να ψάλλεται για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια στην Αγιά Σοφιά. Ωστόσο, μοναδική εξαίρεση του τουρκικού Τύπου ήταν η «Τζουμχουριέτ», η οποία στο πρωτοσέλιδο της κάνει λόγο για «προσβολή» προς τον Κεμάλ.
Αφορμή για τον τίτλο αυτό στάθηκε η ομιλία του Προέδρου θρησκευτικών υποθέσεων Αλί Ερμπάς, στην οποία ανέφερε ότι όποιος άλλαξε την χρήση της Αγίας Σοφίας είναι καταραμένος. Στην ίδια εφημερίδα καταγράφεται και η αντίδραση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εκπρόσωποι του οποίου βρήκαν κλειστή την πόρτα του μαυσωλείου του Κεμάλ την ώρα που γινόταν η προσευχή στην Αγία Σοφία. Η αρχικη δικαιολογία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν ότι στον χώρο είχε γίνει απολύμανση. Μετά από δύο ώρες διαμάχης οι εκπρόσωποι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κατάφεραν να επισκεφθούν το μαυσωλείο για την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης.
Παράλληλα, οι νομαρχίες της Αττάλειας και της Σμύρνης ακύρωσαν την κατάθεση στεφάνου για την επέτειο της Συνθήκης με αφορμή τα μέτρα για τον κορονοϊό. Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά λέγοντας πως «δεν τρέχει τίποτα με τον κορονοϊό όταν πρόκειται για την προσευχή στην Αγία Σοφία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.