ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παρά την αντίδραση της αγοράς την Δευτέρα κατά 0,66%, στις 637 μονάδες και με συναλλαγές λίγο κάτω από 6 εκατ. ευρώ, ένας ακόμα κίνδυνος έχει ενσωματωθεί στο ρίσκο των ελληνικών assets.
Αυτός της τουρκικής απειλής, με αποκορύφωμα την αυθαίρετη απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί το λίκνο του χριστιανικού πολιτισμού, την μεγαλόπρεπη εκκλησία της Αγίας Σοφίας.
Το ελληνικό 10ετές έχει ανέβει στο 1,21%. Οι αγορές όμως, φαίνεται ότι τιμωρούν τους Τούρκους. Η λίρα έχει ανέβει πάνω από τα 6,8 δολάρια και το 10ετές ομόλογο έχει σκαρφαλώσει στο 12,775%, όταν την Παρασκευή ήταν στο 12,345%!
Με τις αγορές ουσιαστικά κλειστές και σε αναζήτηση κεφαλαίων εδώ και πολλούς μήνες, η Τουρκία του Ερντογάν συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στη Δύση και την Ελλάδα με τις παράλογες διεκδικήσεις της.
Σε ότι αφορά στο Χ.Α. ο δείκτης ξεκίνησε στο πνεύμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που ενισχύονται σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα, αλλά στη συνέχεια φαίνεται ότι μένει από… καύσιμο.
Η εικόνα στο ταμπλό είναι διαφορετική, αφού 49 μετοχές ενισχύονται και 21 υποχωρούν.
ΕΥΔΑΠ, Μότορ Όιλ και ΟΠΑΠ φρενάρουν τον δείκτη, φέροντας αρνητικό πρόσημο.
Κέρδη πάνω από 2% για την Coca Colaκαι 2,5% για την Ελλάκτωρ.
Πάνω από 1% η αντίδραση που βγαίνει αυτή την ώρα στη Βιοχάλκο, τα ΕΛΠΕ, την Εθνική και τον Μυτιληναίο.
Λιγότερο από 1% η αντίδραση σε Aegean, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, Eurobank, Jumbo, OTE, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Red Hills με την υπογραφή της Georges Batzios Architects
- Έβαλε μπροστά την κομματική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Γκρίζο κενό η πυρασφάλεια των καθισμάτων – Η ΕΔΑΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.