ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα.
Όπως δήλωσε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η ΕΕ δεν επιζητεί την κλιμάκωση» και προσέθεσε ότι «πρέπει να αξιολογήσουμε τα πάντα και κυρίως ό,τι έχει κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη».
«H Tουρκία είναι σημαντικός εταίρος, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα» σημείωσε.
Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών για το πρόσφατο ταξίδι του στην Άγκυρα και τις επαφές του με τους Τούρκους αξιωματούχους.
«Χρειάζεται να δούμε αλλαγή στάσης από την πλευρά της Τουρκίας κυρίως στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης όπου βλέπουμε την ένταση να ανεβαίνει» τόνισε η ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή και επισήμανε ότι η ΕΕ «υπερασπίζεται τις αρχές, τις αξίες και τα συμφέροντά της» .
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, Alpha Bank, Πειραιώς, LAMDA, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Apple, Amazon, Tesla
- Παναγιώτα Διαμαντή: Πώς το όραμα μιας δασκάλας δίνει «Νέα Ζωή στο Χωριό» και σώζει σχολεία
- Ο πρίγκιπας Άντριου, ο Ρουβίκωνας και οι πέφτουλες
- Ευρωπαϊκό Δικαστήριο & κράτος δικαίου: Γιατί η Ελλάδα καταδικάζεται συνεχώς για τις ίδιες παραβιάσεις – Σε ποια θέση βρίσκεται
