ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανία: Ανησυχία για ύφεση πολύ νωρίτερα από ό,τι ανέμεναν οι αγορές – Συρρίκνωση της οικονομίας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αντίποινα αποφάσισε να κάνει η Βρετανία στην Ελλάδα, δημιουργώντας προβλήματα στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο κράτος από τη χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην «κόκκινη λίστα» των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται 14ήμερη περίοδος καραντίνας, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών. Ολόκληρη η δημοσιοποίηση της λίστας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται μέσα στην ημέρα.
Οι επιβάτες που φθάνουν στην Αγγλία από την Ελλάδα δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.
Η Ελλάδα θα είναι στην «κόκκινη λίστα» των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται 14ήμερη περίοδος καραντίνας στη χώρα του Τζόνσον, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα.
Η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω Covid-19 για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.
Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η Ελλάδα δεν θα είναι στις χώρες που θα ισχύει η άρση της υποχρεωτικής καραντίνας, παρά την καλή της επιδημιολογική εικόνα.
Ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του περιοριστικού μέτρου θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.
Η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι περίμενε ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν, χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι ισχυροί ξένοι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Από τον Μαρκ Μόμπιους μέχρι την Unicredit
- Δασμοί: Η χαλαρή αντίδραση των αγορών ενθαρρύνει τον Τραμπ να εκτοξεύει νέες απειλές κατά της ΕΕ και τρίτων χωρών
- Φορολογικές δηλώσεις: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη λήξη της προθεσμίας – Παράταση ζητούν επαγγελματίες
- Καύσωνες πιο συχνοί και πιο έντονοι: Προ των πυλών το νέο κύμα ζέστης
