ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε συναγερμό τέθηκαν ξανά οι ελληνικές Αρχές στον Έβρο καθώς η Τουρκία επιχειρεί να εργαλειοποιήσει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τους μετανάστες κατά της Ευρώπης και της Ελλάδας.
Στην περιοχή της Ανδριανούπολης έφτασαν λεωφορεία που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό με τον μηχανισμό αναχαίτισης της εφόδου να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με το evrosonline.gr, κινητικότητα υπάρχει στις περιοχές Καστανιές, στο Πέταλο, στο Τυχερό και στο Σοφικό. Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000.
Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «ταξίδι ελπίδας για το όνειρο της Ευρώπης» που «ξαναρχίζει τώρα που πέρασε η πανδημία», ενώ δεν λείπουν και οι επιθέσεις κατά της Ελλάδας, την οποία κατηγορούν για δυσανάλογη αντίδραση απέναντι στους μετανάστες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι μετοχές αγόρασαν χθες οι big guys, πως ο Ψάλτης έβαλε την Alpha στο παιχνίδι, ποιοι VIP φάγανε «πιστόλι» για το Άμπου Ντάμπι, ο Σαββίδης, οι πιέσεις να πουλήσει ΟΛΘ και ο Νταβιντιάν, και τι συμβαίνει με τη βίλα Κούστα στις Σπέτσες
- DeepSeek: Ο «τρελός της τεχνολογίας» που απειλεί την κυριαρχία των ΗΠΑ στην τεχνητή νοημοσύνη
- Athens Capital Suites: Νέο ξενοδοχείο για την οικογένεια Λασκαρίδη στο Σύνταγμα – Επεκτείνεται η Accor στην Ελλάδα
- Ασφαλιστική αγορά: Καμπανάκι για τα κόστη υγείας των ιδιωτικών νοσοκομείων
