• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ανέκαμψε στα 10 δολάρια η τιμή του συμβολαίου Μαΐου του WTI, βαριές απώλειες για το συμβόλαιο Ιουνίου και το Brent

    • NewsRoom


    Σε κρίση παραμένει για μια ακόμα ημέρα η αγορά πετρελαίου καθώς η πτώση της ζήτησης σε συνδυασμό με την σταδιακή εξάντληση των δυνατοτήτων αποθήκευσης στις ΗΠΑ συνεχίζουν να προκαλούν πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

    Πάντως – μια μέρα μετά την ιστορική βουτιά της τιμής του συμβολαίου Μαΐου του αμερικανικού αργού στα -37,63 δολάρια – την Τρίτη, τελευταία μέρα της διαπραγμάτευσης του συγκεκριμένου συμβολαίου, η τιμή του ανέκαμψε εντυπωσιακά, κλείνοντας τελικά με άνοδο 47,64 δολαρίων στα 10,01 δολάρια το βαρέλι (άνοδος 126,6%) στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Αντίθετα, οι πιέσεις μεταφέρθηκαν στο συμβόλαιο του Ιουνίου, το οποίο κατρακύλησε κατά 43,4% κλείνοντας με βουτιά 8,86 δολάρια από το χθεσινό του κλείσιμο, στα 11,57 δολάρια το βαρέλι. Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά οι πιέσεις ήταν τέτοιες που οδήγησαν την τιμή του μέχρι το επίπεδο των 6,5 δολαρίων, την ώρα μάλιστα που το συμβόλαιο Μαΐου κινούταν στα 9 δολάρια.

    Ισχυρές απώλειες γνώρισε και η τιμή του brent, παραδόσεως Ιουνίου, στο Λονδίνο, η οποία διαμορφώθηκε στα 19,33 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 6,24 δολάρια ή 24,4%.



    ΣΧΟΛΙΑ