ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην αναλυτική κωδικοποίηση του συνόλου των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στα τρία πακέτα στήριξης που έχουν ήδη εφαρμοστεί προχώρησε η κυβέρνηση.
Συνολικά, πρόκειται για τα δημοσιονομικά μέτρα αξίας 4,7 δισ. ευρώ αλλά και για τις χρηματοδοτήσεις που παράλληλα προωθούνται για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων αποζημίωσης ειδικού σκοπού και κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται ξεπερνά τα 3,5 δισ. Επιπλέον κόστος 1,2 δισ. αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή για την ενίσχυση της ρευστότητας επιχειρήσεων (1 δισ.), τις επιπρόσθετες δαπάνες για τη δημόσια υγεία (200 εκατ.) και το δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία (80 εκατ.).
Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 4,7 δισ., που αντιστοιχεί σε 2,5% του ΑΕΠ, υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο 2% του ΑΕΠ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Τρία με πέντε χρόνια θα χρειαστεί η αποκατάσταση ζημιών στο Ras Laffan μετά την Ιρανική επίθεση
- Περιφέρειας Αττικής: 301 έργα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ δρομολογημένα έως τον Οκτώβριο του 2028
- ΗΠΑ: Αναμνηστικό χρυσό νόμισμα με τη μορφή του Τραμπ ενέκρινε επιτροπή που διόρισε ο ίδιος
- Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, στα 104 δολάρια το βαρέλι το Brent
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.