Μια έκτακτη κατάσταση, όπως ο περιορισμός της κυκλοφορίας, θέλει την βοήθεια όλων μας για να λειτουργήσει.
Είναι απορίας άξιο γιατί αποφασίστηκε να ελέγχονται οι νόμιμοι, αντί να επικεντρωθεί η προσπάθεια στην ατομική ευθύνη και εκεί να επιβληθούν πρόστιμα. Όπως και να έχει η κυβέρνηση αποφάσισε να ταλαιπωρήσει όσους πολίτες της πρωτεύουσας πηγαίνουν ακόμη στη δουλειά τους.
Από το πρωί παρατηρούνται ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας και ντροπής σε όλο το Λεκανοπέδιο. Άνθρωποι στρεσαρισμένοι από τα έκτακτα γεγονότα καλούνται να αποδείξουν, περισσότερες από μια φορές, μέχρι να φτάσουν στην δουλειά τους ότι: «Είμαι ο… του.. και…».
Είναι αδιανόητο ότι οι ελεγχόμενοι οδηγοί δίνουν το χαρτί στον αστυνομικό και αυτός το πιάνει, το διαβάζει και το επιστρέφει. Μ’ αυτό τον τρόπο ότι υπάρχει στο γάντι του αστυνομικού, μεταφέρεται στο χαρτί και τούμπαλιν. Η χαρά της διασποράς! Προτείνω στους οδηγούς να το δείχνουν μέσα από το παρμπρίζ αν είναι εφικτό χωρίς να ανοίγουν το παράθυρο. Είναι ενδεικτικό του πρόχειρου σχεδιασμού ότι δεν έχει δοθεί αντίστοιχη εντολή και στους άντρες της Τροχαίας.
Τίθεται σοβαρό θέμα οδικής ασφάλειας όταν βλέπουμε τους άντρες της Τροχαίας στην αριστερή λωρίδα λεωφόρων ταχείας κυκλοφορίας. Προφανώς δεν είναι εφικτό να ελεγχθούν όλοι οι πολίτες. Επίσης δεν είναι ούτε αποδοτικό, ούτε λογικό να σπαταλάτε έτσι ο χρόνος των ανθρώπων, σε ανούσιους ελέγχους νομιμότητας. Ας αυξηθούν τα πρόστιμα και ας γίνουν δειγματοληπτικοί οι έλεγχοι. Οι εργαζόμενοι δεν βγαίνουν στο δρόμο για χαβαλέ, ούτε έχουν άπλετο χρόνο για να χάνουν μποτιλιαρισμένοι.
Χρειάζεται οργάνωση ώστε να μην πιέζεται επιπλέον και αναίτια ο κόσμος. Εκτός κι αν το πνεύμα των μέτρων δεν είναι ο έλεγχος αλλά η ταλαιπωρία εαυτού και αλλήλων μέχρι τελικής πτώσεως!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πράτο: Δολοφονίες, μαφία, εμπρησμοί – H σκοτεινή πλευρά της μόδας στην καρδιά της Ευρώπης
- Σωτήρης Φέλιος: Η Ιταλίδα της Όπερας από τη Συλλογή Σοφρά
- Πώς βλέπει το Μαξίμου το ενδεχόμενο κόμμα Καρυστιανού» – Πώς αλλάζει το πολιτικό σκηνικό
- EFA Group: Οι εξαγορές, οι συνεργασίες με Metlen και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και οι νέοι επενδυτές
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Το ράλι των 12, τo smart money στην Ελλάκτωρ, ο Μπουτσικάκης και η μεγάλη δουλειά των ΕΑΣ, οι… ομοτράπεζοι Δένδιας – Γεραπετρίτης, τα ψώνια του εφοπλιστή Αγγέλου, οι νέες business της Μπενρουμπή, οι «ανιψούλες» του υπουργού και ο rich γάμος στο Ciragan με… IBAN
Στο τραπέζι επέκταση της φορολογικής έκπτωσης 50% για γιατρούς του ΕΣΥ που επιστρέφουν από το εξωτερικό