ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Δουλειά» έπιασε στις Καστανιές του Έβρου το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ», αποτρέποντας ομάδες προσφύγων και μεταναστών να προσεγγίσουν τον φράχτη, για να προκαλέσουν φθορές που θα τους επέτρεπαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.
Οι ομάδες από την τουρκική πλευρά προκάλεσαν επεισόδια, ωστόσο παρά τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο, η ελληνική πλευρά παραμένει σταθερή.
Οι μετανάστες προκάλεσαν φθορές σε μικρό τμήμα του συρματοπλέγματος, σε μία ακόμη απόπειρα καταστροφής του, οι οποίες όμως άμεσα αποκαταστάθηκαν από τους Έλληνες φρουρούς των συνόρων.
Οι ελληνικές δυνάμεις είναι απόλυτα προετοιμασμένες και διαχειρίζονται την κατάσταση.
Το πυροσβεστικό άρμα
Πρόκειται για διασκευασμένο, από το προσωπικό του 304 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιος Βάσης) στο Βελεστίνο, άρμα Leopard-1A5 μάχης, με χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψης με το «κανόνι» του, τα 35 μέτρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Άδικο το πρόστιμο της ΕΕ στην Google – Απειλεί ξανά με δασμούς
- Giorgio Armani: η πορεία του θρύλου που εκτοξεύθηκε από το μηδέν στα 2,4 δισεκατομμύρια
- Γουόρεν Μπάφετ: Τα μαθήματα ζωής και επενδύσεων του «γκουρού» των αγορών
- Πώς θα γίνεται η εκπαίδευση και πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων – Μιλούν στο mononews Χορμόβα, Δαμίγος
