ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Motor Oil (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα ότι η 100% θυγατρική της LPC A.E. υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εδρεύουσα στην Αλγερία εταιρία NAFTAL SPA για τη σύσταση κοινού επιχειρηματικού σχήματος (Joint Venture) που θα αναλάβει την κατασκευή μονάδας παρασκευής λιπαντικών (ελαίων και γράσων) για τα αυτοκίνητα, τη βιομηχανία και τη ναυσιπλοΐα.
Η συμμετοχή της LPC στην κοινή εταιρία θα ανέλθει σε 49%, ενώ της NAFTAL SPA (θυγατρική της κρατικής ενεργειακής εταιρίας της Αλγερίας Sonatrach) σε 51%.
Η επενδυτική δαπάνη για την κατασκευή μονάδας δυναμικότητας 55 χιλιάδων μετρικών τόνων λιπαντικών και 5 χιλιάδων ΜΤ γράσων θα διαμορφωθεί σε 30 εκατ. Ευρώ περίπου και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.
Η κατασκευαστική περίοδος εκτιμάται σε 24 μήνες από τη σύσταση της κοινής εταιρίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πάτρα: Παραδόθηκε ένας ακόμα κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του 30χρονου
- Mercosur: Ικανοποίηση στη Λατινική Αμερική για τη συμφωνία με την ΕΕ
- Wall Street: Ολοταχώς προς νέο ρεκόρ S&P 500, στις 49.500 μονάδες έφτασε ο Dow Jones
- Κίεβο: Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο καλεί πολίτες να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας