ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εντείνονται οι πιέσεις της Τουρκίας προς τη χώρα μας για την έκδοση των 8 στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Τούρκου πρεσβευτή στην Αθήνα, Kerim Uras, να κάνει σαφή τη θέση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο θέμα, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η μη έκδοση των 8 Τούρκων θα ζημιώσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ο Τούρκος πρεσβευτής παραχωρώντας έκτακτη συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι η Αθήνα δεν έπρεπε να είχε δώσει καν άδεια για να προσγειωθεί το ελικόπτερο με τους 8 στρατιωτικούς, παραβλέποντας το γεγονός ότι η χώρα μας δεν είχε επιλογή από τη στιγμή που είχε δηλωθεί ότι το ελικόπτερο βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο. Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι «Δεν έπρεπε να δοθεί η άδεια προσγείωσης γιατί ήταν εμφανές ότι το ελικόπτερο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα φωτιάς όπως είχε αναφέρει εκπέμποντας σήμα κινδύνου, ενώ ήταν γνωστό ότι υπήρχε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και πιθανότατα αυτοί που διέφευγαν συμμετείχαν σε αυτή».
Παράλληλα ο Kerim Uras προειδοποίησε ότι το ενδεχόμενο να μην εκδοθούν οι 8 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος «δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις» Ελλάδας και Τουρκίας.
Σημειώνεται ότι η δήλωση του Τούρκου πρεσβευτή μεταδόθηκε από το Reuters, το οποίο στο τηλεγράφημά του σημειώνει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είχαν αναθερμανθεί τα τελευταία χρόνια, μετά από μακρά περίοδο εχθρότητας.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, η τούρκικη εφημερίδα “Star” σε δημοσίευμά της, υποστήριξε ότι οι “8” φέρονται ως οι βασικοί ύποπτοι για το σχέδιο δολοφονίας του Recep Tayip Erdogan. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι “8” ανήκουν στην ομάδα των κομμάντο που πραγματοποίησαν την έφοδο τη νύχτα του πραξικοπήματος στο ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας όπου διέμενε ο Τούρκος πρόεδρος, με σκοπό να τον σκοτώσουν.
Τέλος, ο Kerim Uras εξέφρασε ανησυχία για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η μή έκδοση των οκτώ Τούρκων στην τουρκική κοινή γνώμη. «Πρέπει να τελειώσει πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση», συμπλήρωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και δήλωσε ότι η δίκη των στρατιωτικών στην Τουρκία θα είναι δίκαιη και διαφανής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
http://www.mononews.gr/tourki-fortonoun-stous-8-tis-alexandroupolis-schedio-dolofonias-tou-erdogan-video/62246
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χ. Α. Χωμενίδης: Η «Πανδώρα» αγγίζει τη μυστικότητα της ζωής
- Φάκελος «Μπαρτσελόνα»: Από το χείλος της χρεοκοπίας στο στοίχημα του ενός δισεκατομμυρίου
- Δύο μοναδικές μέρες στο Παρίσι για την Σίλια Κριθαριώτη με επίδειξη μόδας στο Pavillon Cambon και δύο πάρτυ σε εμβληματικά spots, η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καίσαρη και η κοπή της πίτας του Σωματείου Giverson Φως
- Οι πιο δημοφιλείς στα social media πολιτικοί αρχηγοί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.