• Business

    Μιχάλης Τσαμάζ σε επενδυτές: Στον διαδικτυακό στοιχηματισμό εισέρχεται στο δεύτερο εξάμηνο ο ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ Όμιλος ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής ΟΤΕ


    Στο διαδικτυακό στοίχημα εισέρχεται ο ΟΤΕ στο δεύτερο εξάμηνο, ενώ η πλατφόρμα του για ηλεκτρονικές πληρωμές θα είναι έτοιμη στο τέλος του έτους. Τα παραπάνω είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ κατά την ενημέρωση των αναλυτών πριν λίγη ώρα με αφορμή τα αποτελέσματα του 2019.

    Η είσοδος στον στοιχηματισμό, όπως πρόσθεσε, εξαρτάται από την πορεία της αδειοδότησης που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ να σημειώσουμε ότι για την υπηρεσία αυτή ο ΟΤΕ θα συνεργαστεί με την Intralot.

    Ο κ. Τσαμάζ είπε πως τα τελευταία δέκα χρόνια ο ΟΤΕ επένδυσε περί τα 5 δισ. ευρώ και πως θα συνεχίσει τις επενδύσεις, τόσο στην κύρια δραστηριότητα, όσο και σε νέους τομείς καθώς «η τεχνολογία και η αγορά δεν σταματούν»… Πρόσθεσε πως τα τελευταία 10 χρόνια που είναι στο τιμόνι του ΟΤΕ έχουν γίνει πολλά για τον μετασχηματισμό του ομίλου από πρώην μονοπώλιο, αλλά «έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε». Γιαυτό, όπως επίσης είπε, «γίνεται μελέτη σε όλα τα τμήματα του οργανισμού για να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά».

    Ο γενικός διευθυντής επί των χρηματοοικονομικών Μπάμπης Μαζαράκης εκτίμησε ότι η επιχείρηση θα δαπανήσει περί τα 260 εκατ. ευρώ για την απόκτηση φάσματος (και στο 5G) και τη συνέχιση των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου.

    Αναφορικά με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) τονίστηκε ότι επιτυγχάνεται τόσο η βελτίωση των αποδοχών του προσωπικού όσο και η απαραίτητη ευελιξία ώστε να προχωρήσει η διοίκηση του ΟΤΕ στο σχέδιο μετασχηματισμού του ομίλου. Για το κόστος της ειπώθηκε ότι θα εξισορροπηθεί από άλλες περικοπές.

    Για τη θυγατρική στη Ρουμανία η διοίκηση του ομίλου ανέφερε εμμέσως πως συνεχίζονται οι προσπάθειες πώλησης των δραστηριοτήτων στην γειτονική χώρα παράλληλα με την βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

    Απαντώντας επίσης σε σχετικό ερώτημα η διοίκηση του ΟΤΕ είπε ότι η πιθανότητα δραστηριοποίησης ενός εικονικού παρόχου μπορεί να επηρεάσει την αγορά. Η αναφορά ήταν για Forthnet για την οποία ο κ. Τσαμάζ συμπλήρωσε πως «κάθε υγιής ανταγωνιστής είναι καλοδεχούμενος».



    ΣΧΟΛΙΑ