Και τρίτο γεωτρύπανο αγόρασε η Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό περιοδικό Ναυτιλίας, το οποίο αναφέρει ότι πρόκειται για το γεωτρύπανο Sertao, που αυτή τη φορά πήρε σε δημοπρασία στη Βρετανία για 37,5 εκατομμύρια δολάρια.
Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, το γεωτρύπανο κατασκευάστηκε στη Νότιο Κορέα το 2012 και χρησιμοποιήθηκε από τη βραζιλιανή εταιρεία Petrobras μέχρι το 2015.
Σύμφωνα με πηγές του περιοδικού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αγοράς και τρίτου γεωτρύπανου με την ονομασία Sertao, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι Port Talbot της Βρετανίας για δύο χρόνια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αγοράστηκε στην τιμή των 37,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με το περιοδικό, το γεωτρύπανο κατασκευάστηκε από την Samsung το 2012 στη Νότιο Κορέα και μέχρι το 2015 το χρησιμοποιούσε η βραζιλιανή εταιρεία Petrobras.
Έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει την εργασία του κάτω από πολύ μεγάλη πίεση και ψηλή θερμοκρασία. Μπορεί να φτάσει σε βάθος 11 χιλιάδων 400 μέτρων και να διεξάγει γεώτρηση 3 χιλιάδων μέτρων.
Το υπό σημαία Νησιών Μάρσαλ γεωτρύπανο Sertao έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και το μέρος του πλοίου που είναι κάτω από το νερό είναι 12 μέτρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τη Δευτέρα η ανακοίνωση της δικογραφίας για τους πρώην υπουργούς, είπε ο Κακλαμάνης
- ΑΒΑΞ: Από το 2032 η νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας – Τι αναφέρει για το χρονοδιάγραμμα και το «πριμ» των 41,6 εκατ. ευρώ
- Betaoctine®: Το νέο άχρωμο αντισηπτικό spray τραυμάτων, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες
- Χρηματιστήριο: Με την Αllwyn στο +4% κρατά τις 2.120 μονάδες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.