Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Email App
Εκτύπωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ιntrakat στον FTSE25 και τα σχέδια Εξάρχου, η κίνηση ματ Σκυλακάκη – Στάσση, ο Μαντωνανάκης και οι τραπεζίτες, τι θα κάνουν οι εφοπλιστές στην Q&R, ο hot κυβερνητικός γάμος και γιατί οι υπουργοί θα πάνε άνευ συζύγων
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα
Μία γευστική συνταγή: Μοσχάρι γεμιστό με φέτα
Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες, αγαπημένο οικογενειακό φαγητό που λατρεύουν μικροί μεγάλοι.
Υλικά Συνταγής
- 10 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 10 μεγάλες πατάτες
- 4 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- 1 πορτοκάλι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες είναι σημαντικό να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές.
Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν,χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 30΄επιπλέον, ανακατεύοντας πότε πότε τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού και γυρίζοντας πλευρά στις μπριζόλες.
Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΣΧΟΛΙΑ