ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση Alco: Η συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» είναι σημαντική λέει το 60% – 1 στους 2 φοβάται θερμό επεισόδιο με Τουρκία
Συνέχεια στις προκλητικές ανακοινώσεις βάζει η Τουρκική κυβέρνηση, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον εκνευρισμό της. Μάλιστα, με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, αναφέρει πως «η Ελλάδα κάνει μεγάλο λάθος αν ελπίζει πως θα έχει αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τρίτες χώρες κάθε φορά που θα έχει στριμωχθεί».
Ο Ακσόι δηλώνει ότι η Τουρκία δεν αποκλείει ακόμη και την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ωστόσο υποστηρίζει πως θα πρέπει να τεθούν «όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο», μεταξύ των οποίων και η αποστρατικοποίηση των νησιών του, κάτι που η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει πως δεν συζητά.
«Επιθυμούμε το ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με άλλα προβλήματα του Αιγαίου και να επιλυθούν μέσω συνομιλιών. Κι όταν το δηλώνουμε αυτό πως δεν αποκλείουμε μεθόδους αμοιβαίας ειρηνικής λύσης τις οποίες θα συμφωνήσουμε συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Δικαστηρίου», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.
Παράλληλα υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τις διαπραγματεύσεις τους σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο να ανοίξει εκ νέου ο διάλογος και οι διερευνητικές επαφές ακόμη και για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.
«Η Ελλάδα, όμως αντί να ανταποκριθεί θετικά σε αυτή την πρόταση, αντί να καθίσει και να μιλήσει μαζί μας, με τον συνηθισμένο τρόπο διαμαρτύρεται προς την ΕΕ, και ελπίζει σε βοήθεια άλλων. Αυτή η στάση δεν αρμόζει στην σοβαρότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας», τόνισε ο Χαμί Ακσόι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Entersoftone-Hg: Ολο το παρασκήνιο του giga deal – Πώς ο Πάνος Γερμανός έβγαλε κέρδος 263 εκατ.
- Pepsico: Γιατί έγραψε ζημιές στην Ελλάδα
- Το ράλι των 5, τι συμβαίνει στην ΓΕΚ Τέρνα, τα τρελά λεφτά του Πάνου Γερμανού, τι γίνεται στην Realcons, τα ακριβά ψώνια Φράγκου και Μπακολίτσα, η Ντόρα και η μάχη της Κρήτης και τα νεότερα για την σχέση του 70χρονου πολιτικού με την πλατινομαλλούσα
- Αυτό είναι το σχέδιο κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση – Πού θα κλειδώσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.